2016-09-10 11:20

2016-09-10 11:57

"Vi garvade mest hela tiden"

SUNNE: Fyra Sunnebor bjuder på både mat och sig själva i tv

I våras spelades TV4:s serie Halv åtta hos mig in i Sunne. Under veckan sänds de på tv, och just nu plågas Johan Gustafsson, Linda Modin Klemner, Andreas Niklasson och Kristina Erholm av en del ångest.
– Så mycket flängt och dumt som jag gjorde då, hade jag aldrig ställt upp på annars, säger Johan och skrattar.

Ångest i dag, men väldigt roligt under inspelningen. Så summerar deltagarna sin medverkan i TV4:s matprogram.

– Vi är fyra helt olika personligheter men blev ett väldigt bra gäng tillsammans. Tv-temet fick bryta flera gånger eftersom vi garvade mest hela tiden, berättar Johan.

Linda Modin Klemner är minst lika nervös som Johan.

– Inspelningen var en häftig upplevelse, men nu är jag nervös över hur de har klippt ihop programmet. Gud, hur ska det bli, hur har de klippt ihop det hela? Jag vågar nog inte titta så mycket, säger hon.

”Detta slår allt”

Ungefär samma känsla har infunnit sig hos Andreas och Kristina.

– Jag kan väl inte påstå att jag mår så bra just nu, men det blir som det blir. Vi hade en jäkligt kul vecka och jag skulle faktiskt ställa upp och vara med igen om jag blev tillfrågad. säger Andreas.

Det skulle även Kristina.

– Nog har jag varit med om mycket i mina dagar, men detta slår allt, säger hon.

Även Kristina anmäldes av sina vänner, och hon tackade genast ja.

– Man får ju inte missa något, en sådan här grej är once in a lifetime. Och jag tycker ju om att laga mat, säger hon.

Uttagningen gjordes i våras och inleddes med en telefonintervju. De som gick vidare från den fick hembesök av TV4.

– De skulle se hur vi bodde och hur vi svarade på tilltal när vi hade en kamera riktad mot oss, förklarar Johan.

Gillar pizza

Ett hembesök som Andreas inte alls var förberedd på. Några kompisar hade anmält honom till programmet utan hans vetskap, så när TV4 hörde av sig trodde han att någon drev med honom. Men så var det inte, och en tidig morgon ringde det på hans dörr. Utanför stod ett tv-team, men Andreas hetsade inte upp sig för den skull.

– Jag frågade bara om de ville komma in på kaffe.

Att Andreas blev så överraskad beror på att han inte har något matintresse alls, och så här i efterhand begriper han inte hur han kunde bli uttagen.

– Jag brukar säga att jag inte kan laga mat, men att jag är en jävel på att veta när makaronerna är kokta utan att använda timer. Skulle jag någon gång laga mat, blir det typ makaroner och köttbullar. Annars äter jag oftast ute. Pizza är gött. När jag ringer till pizzerian behöver jag inte ens beställa. De vet vad jag vill ha, säger han med ett leende.

Annandag påsk började inspelningarna och först ut var Johan.

– Det blev en lång dag. Vi började vid åtta på morgonen och var färdiga först ett på natten. Mellan åtta och tolv var det husesyn och personlig intervju. Därefter handlade vi mat och förberedde innan gästerna kom klockan 17, berättar Johan.

Rackartyg och dumheter

Andra dagen spelades in hos Linda.

– Det var långa dagar, samtidigt som tiden gick väldigt fort. Det var så intensivt och de fyra dagarna flöt ihop till en enda lång dag och när allt var över tänkte jag, vad hände? Har det hänt överhuvudtaget? Det kändes overkligt, berättar hon.

Innan inspelningarna skulle menyn sättas ihop, och det blev ett stort bekymmer för Andreas.

– Jag hade absolut ingen aning om vad jag skulle bjuda på. Men så kom jag att tänka på vad svärmor lagat till en gång, och tänkte att det kunde väl inte vara så svårt att göra. En gång testade jag innan det var inspelning.

Hur gick det då?

– Det blev väl så där.

Hur maten smakade andra gången, får vi se på tv.

Sista inspelningsdagen var hemma hos Kristina, och hon stortrivdes.

– Jag är van vid att organisera och allting flöt på. Det var jag och tre ungdomar och vi hade jätteroligt. Det var helt outstanding, säger hon och förstår att matlagningen är en del av programmet, men att underhållningsvärdet är desto viktigare.

– Det går ju ut på att göra rackartyg och dumheter. Och det gjorde jag, bland annat sprang jag omkring på skönhetsavdelningen på Coop och letade nagerlack.

Men även hos henne har nervositeten smugit sig på, så här dagarna innan det sänds på tv.

– Jag har plockat fram både skämskudde och dumstrut, säger hon och skrattar.

Ångest i dag, men väldigt roligt under inspelningen. Så summerar deltagarna sin medverkan i TV4:s matprogram.

– Vi är fyra helt olika personligheter men blev ett väldigt bra gäng tillsammans. Tv-temet fick bryta flera gånger eftersom vi garvade mest hela tiden, berättar Johan.

Linda Modin Klemner är minst lika nervös som Johan.

– Inspelningen var en häftig upplevelse, men nu är jag nervös över hur de har klippt ihop programmet. Gud, hur ska det bli, hur har de klippt ihop det hela? Jag vågar nog inte titta så mycket, säger hon.

”Detta slår allt”

Ungefär samma känsla har infunnit sig hos Andreas och Kristina.

– Jag kan väl inte påstå att jag mår så bra just nu, men det blir som det blir. Vi hade en jäkligt kul vecka och jag skulle faktiskt ställa upp och vara med igen om jag blev tillfrågad. säger Andreas.

Det skulle även Kristina.

– Nog har jag varit med om mycket i mina dagar, men detta slår allt, säger hon.

Även Kristina anmäldes av sina vänner, och hon tackade genast ja.

– Man får ju inte missa något, en sådan här grej är once in a lifetime. Och jag tycker ju om att laga mat, säger hon.

Uttagningen gjordes i våras och inleddes med en telefonintervju. De som gick vidare från den fick hembesök av TV4.

– De skulle se hur vi bodde och hur vi svarade på tilltal när vi hade en kamera riktad mot oss, förklarar Johan.

Gillar pizza

Ett hembesök som Andreas inte alls var förberedd på. Några kompisar hade anmält honom till programmet utan hans vetskap, så när TV4 hörde av sig trodde han att någon drev med honom. Men så var det inte, och en tidig morgon ringde det på hans dörr. Utanför stod ett tv-team, men Andreas hetsade inte upp sig för den skull.

– Jag frågade bara om de ville komma in på kaffe.

Att Andreas blev så överraskad beror på att han inte har något matintresse alls, och så här i efterhand begriper han inte hur han kunde bli uttagen.

– Jag brukar säga att jag inte kan laga mat, men att jag är en jävel på att veta när makaronerna är kokta utan att använda timer. Skulle jag någon gång laga mat, blir det typ makaroner och köttbullar. Annars äter jag oftast ute. Pizza är gött. När jag ringer till pizzerian behöver jag inte ens beställa. De vet vad jag vill ha, säger han med ett leende.

Annandag påsk började inspelningarna och först ut var Johan.

– Det blev en lång dag. Vi började vid åtta på morgonen och var färdiga först ett på natten. Mellan åtta och tolv var det husesyn och personlig intervju. Därefter handlade vi mat och förberedde innan gästerna kom klockan 17, berättar Johan.

Rackartyg och dumheter

Andra dagen spelades in hos Linda.

– Det var långa dagar, samtidigt som tiden gick väldigt fort. Det var så intensivt och de fyra dagarna flöt ihop till en enda lång dag och när allt var över tänkte jag, vad hände? Har det hänt överhuvudtaget? Det kändes overkligt, berättar hon.

Innan inspelningarna skulle menyn sättas ihop, och det blev ett stort bekymmer för Andreas.

– Jag hade absolut ingen aning om vad jag skulle bjuda på. Men så kom jag att tänka på vad svärmor lagat till en gång, och tänkte att det kunde väl inte vara så svårt att göra. En gång testade jag innan det var inspelning.

Hur gick det då?

– Det blev väl så där.

Hur maten smakade andra gången, får vi se på tv.

Sista inspelningsdagen var hemma hos Kristina, och hon stortrivdes.

– Jag är van vid att organisera och allting flöt på. Det var jag och tre ungdomar och vi hade jätteroligt. Det var helt outstanding, säger hon och förstår att matlagningen är en del av programmet, men att underhållningsvärdet är desto viktigare.

– Det går ju ut på att göra rackartyg och dumheter. Och det gjorde jag, bland annat sprang jag omkring på skönhetsavdelningen på Coop och letade nagerlack.

Men även hos henne har nervositeten smugit sig på, så här dagarna innan det sänds på tv.

– Jag har plockat fram både skämskudde och dumstrut, säger hon och skrattar.

De fyras menyer

Johan:

Kantarelltoast, smörstekt Vänergös, cheesecake toppad med hjortron.

Linda:

Vänerlöjrom på surdegstoast, ankbröst med hasselbackspotatis och rödvinssås, dessertglas med bär från trakten

Andreas:

Räkröra på utstampad toast som serveras med krossade ostbågar, kotlett i ugn, choklad- och jordnötskaka.

Kristina:

Gammaldags räkcoctail, skogens konung i gott sällskap, drottning Kristinas hovdessert.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.