2016-09-10 09:12

2016-09-10 09:12

Broby grafiska söker tre nya utbildningar

SUNNE: Vill att eleverna ska tillhöra morgondagens vinnare

Brobygrafiska har skickat in totalt fem YH-ansökningar inför skolstarten hösten 2017 till Myndigheten för yrkeshögskolan. Tre av dem är helt nya utbildningar för skolan.

Skolan har bedrivit yrkeshögskoleutbildningar i många år och har ett mycket nära samarbete med förpacknings- och den grafiska branschen. Utbildningarna är utformade tillsammans med branschen utifrån de behov utvecklingen går åt.

Snabb utveckling

Det sker en snabb digital utveckling i branschen och Brobygrafiska utvecklar digitala lösningar och kunskap inom alla grafiska utbildningar.

– Vi vill att våra studerande och vår bransch ska tillhöra morgondagens vinnare. Därför satsar vi extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering, säger Per Branzén, verksamhetsledare på Broby grafiska.

400 YH-poäng

Två av de fem utbildningarna är omsök för Broby grafiskas flaggskepp; förpackningsdesigner och grafisk formgivare/tekniker. De nya utbildningarna är digital designer mot e-handel, visuell grafisk kommunikatör och grafisk automationstekniker. Samtliga utbildningar är på 400 YH-poäng, vilket omfattar två års studier.

Beslut från Myndigheten för yrkeshögskolan kommer i januari och beviljas utbildningarna, startar de den 28 augusti 2017.

Skolan har bedrivit yrkeshögskoleutbildningar i många år och har ett mycket nära samarbete med förpacknings- och den grafiska branschen. Utbildningarna är utformade tillsammans med branschen utifrån de behov utvecklingen går åt.

Snabb utveckling

Det sker en snabb digital utveckling i branschen och Brobygrafiska utvecklar digitala lösningar och kunskap inom alla grafiska utbildningar.

– Vi vill att våra studerande och vår bransch ska tillhöra morgondagens vinnare. Därför satsar vi extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering, säger Per Branzén, verksamhetsledare på Broby grafiska.

400 YH-poäng

Två av de fem utbildningarna är omsök för Broby grafiskas flaggskepp; förpackningsdesigner och grafisk formgivare/tekniker. De nya utbildningarna är digital designer mot e-handel, visuell grafisk kommunikatör och grafisk automationstekniker. Samtliga utbildningar är på 400 YH-poäng, vilket omfattar två års studier.

Beslut från Myndigheten för yrkeshögskolan kommer i januari och beviljas utbildningarna, startar de den 28 augusti 2017.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.