2016-09-06 12:12

2016-09-06 12:12

Appelquist förespråkar ny app

SUNNE: Startskott för Let's talk

Kristoffer Appelquist erbjöd plats i sitt hem i Sunne åt en syrisk flykting. Den välkände komikern vet hur viktigt det är för nyanlända att lära sig svenska. Därför har nu han och hans vän blivit talespersoner för nya appen Let's talk.

Idén bakom Let's talk är att sammanföra personer som kan bra svenska med de som behöver öva lite mer på språket. Med hjälp av gratisappen kan en nyanländ börja träna svenska direkt i vardagen samtidigt som etablerade svenskar får ett lättillgängligt sätt att bidra till ökad integration.

”Kan göra skillnad”

– Jag blev väldigt glad när jag hörde om Let’s talk. För let’s face it, alla har inte möjlighet, tid och plats att låta en ny person flytta in i ens hem. Appen finns alltid med i fickan, vilket gör att alla som är hyfsade på svenska kan göra verklig skillnad. Testa, det är kul, säger Kristoffer Appelquist i ett pressmeddelande.

Språket viktig nyckel

Mhd Alfawakhiri, som kom till Sverige från Syrien för 1,5 år, har övat mycket svenska hemma hos Kristoffer Appelquist.

– Att öva svenska varje dag har varit jätteviktigt för mig. Jag skulle verkligen vilja att fler som behöver träna sin svenska får samma chans, för det kan verkligen förändra en människas liv till det bättre, säger Mhd.

Bakom appen står företaget Läkerol.

Idén bakom Let's talk är att sammanföra personer som kan bra svenska med de som behöver öva lite mer på språket. Med hjälp av gratisappen kan en nyanländ börja träna svenska direkt i vardagen samtidigt som etablerade svenskar får ett lättillgängligt sätt att bidra till ökad integration.

”Kan göra skillnad”

– Jag blev väldigt glad när jag hörde om Let’s talk. För let’s face it, alla har inte möjlighet, tid och plats att låta en ny person flytta in i ens hem. Appen finns alltid med i fickan, vilket gör att alla som är hyfsade på svenska kan göra verklig skillnad. Testa, det är kul, säger Kristoffer Appelquist i ett pressmeddelande.

Språket viktig nyckel

Mhd Alfawakhiri, som kom till Sverige från Syrien för 1,5 år, har övat mycket svenska hemma hos Kristoffer Appelquist.

– Att öva svenska varje dag har varit jätteviktigt för mig. Jag skulle verkligen vilja att fler som behöver träna sin svenska får samma chans, för det kan verkligen förändra en människas liv till det bättre, säger Mhd.

Bakom appen står företaget Läkerol.