2016-08-02 09:10

2016-08-02 09:10

Gott slut för veteranveckan

SUNNE: "Viktigt att vi påminner om de här uppdragen"

I lördags avslutades den temavecka som bestått av fotoutställning om FN:s fredsmissioner och som nu fick sin final med veteranmarsch och föredrag av överstelöjtnant Carl-Magnus R Svensson.
– En mycket bra vecka. Det är viktigt att vi påminner om de här uppdragen, säger en av initiativtagarna, Kjell Herbertsson.

Den som höll i lördagens aktiviteter var Ingemar Robertsson.

– Det har varit en vecka med många intressanta möten. Det har kommit folk långväga från för att delta i våra aktiviteter, sa han när han presenterade föredragshållaren, överstelöjtnant Carl-Magnus R Svensson, chef för Svenska Malistyrkan.

Svensson talade om ledarskap under svåra och pressade förhållanden och berättade vad det innebär att vara först vid en ny mission. Hur man hanterar olika konflikter och om behov av mentor före under och efter en genomförd mission.

– Mycket intressant. Det är mycket bättre i dag än förr. I dag finns psykolog och präst på plats för att ta hand om det mentala. Så var det inte förr och det lider många av än i dag, säger Kjell Herbertsson.

Den som höll i lördagens aktiviteter var Ingemar Robertsson.

– Det har varit en vecka med många intressanta möten. Det har kommit folk långväga från för att delta i våra aktiviteter, sa han när han presenterade föredragshållaren, överstelöjtnant Carl-Magnus R Svensson, chef för Svenska Malistyrkan.

Svensson talade om ledarskap under svåra och pressade förhållanden och berättade vad det innebär att vara först vid en ny mission. Hur man hanterar olika konflikter och om behov av mentor före under och efter en genomförd mission.

– Mycket intressant. Det är mycket bättre i dag än förr. I dag finns psykolog och präst på plats för att ta hand om det mentala. Så var det inte förr och det lider många av än i dag, säger Kjell Herbertsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.