2016-08-02 09:11

2016-08-03 09:22

En rullande succé

SUNNE: "Det blir både en yttre och en inre resa"

Den 12 juli skrev Fryksdalsbygden om Marcus Gullströms nyligen påbörjade cykeltur till Trondheim i syftet att samla pengar. Nu är Marcus hemma i Sunne och med 1 600 kronor till Barncancerfonden.

– Det känns väldigt gôtt. Både den goda gärningen jag gjort för Barncancerfonden och för att jag lyckats med mitt egna mål, säger Marcus.

De 60 milen till Trondheim tog fem dagar. Där blev Marcus upphämtad med bil, och ytterligare några dagar av semestern spenderades på bilresa genom Norge och Sverige. För två veckor sedan kom Marcus hem till Sunne, och mjölksyran från den strapatsrika cykelturen har för länge sedan lagt sig.

– Jag gjorde väl i snitt 10–12 mil per dag.

Framgångsrikt

Marcus har under resan stannat till på campingplatser och liknande, berättat om sitt syfte med cykelresan och frågat om han fått övernatta gratis i utbyte mot att han skänker tio procent av den egentliga kostnaden till Barncancerfonden. Responsen har varit idel positiv.

– Att jag är en privatperson som gör det ensam och utan egen vinning i det hela gör kanske folk ännu mer positiva än om jag till exempel hade haft ett företag. Jag har ju bara fått sovplats och mat, så det har inte varit några pengar i rullning. Det är bara cykeln som har varit i rullning.

Många sponsorer

En bonus som dök upp längs vägen var att folk hörde av sig och undrade hur de också kunde bidra genom bankgiro eller swish.

– Det hade jag inte ens tänkt på från början. Men jag fick nästan 1000 kronor från fem personer, och 600 genom mig själv.

Psykisk utmaning

Förutom en riktigt blåsig dag i början av turen har vädret varit gynnsam och allt gått smidigt.

– Det gäller bara att cykla i lagom takt och inte ta ut sig i början. Annars sitter det mesta i psyket. Man hinner tänka mycket och lär sig mycket om sig själv när man gör en sådan här tur. Det blir både en yttre och en inre resa.

När sätter du dig på cykeln igen, tror du?

– Nu dröjer det allt ett tag, haha!

– Det känns väldigt gôtt. Både den goda gärningen jag gjort för Barncancerfonden och för att jag lyckats med mitt egna mål, säger Marcus.

De 60 milen till Trondheim tog fem dagar. Där blev Marcus upphämtad med bil, och ytterligare några dagar av semestern spenderades på bilresa genom Norge och Sverige. För två veckor sedan kom Marcus hem till Sunne, och mjölksyran från den strapatsrika cykelturen har för länge sedan lagt sig.

– Jag gjorde väl i snitt 10–12 mil per dag.

Framgångsrikt

Marcus har under resan stannat till på campingplatser och liknande, berättat om sitt syfte med cykelresan och frågat om han fått övernatta gratis i utbyte mot att han skänker tio procent av den egentliga kostnaden till Barncancerfonden. Responsen har varit idel positiv.

– Att jag är en privatperson som gör det ensam och utan egen vinning i det hela gör kanske folk ännu mer positiva än om jag till exempel hade haft ett företag. Jag har ju bara fått sovplats och mat, så det har inte varit några pengar i rullning. Det är bara cykeln som har varit i rullning.

Många sponsorer

En bonus som dök upp längs vägen var att folk hörde av sig och undrade hur de också kunde bidra genom bankgiro eller swish.

– Det hade jag inte ens tänkt på från början. Men jag fick nästan 1000 kronor från fem personer, och 600 genom mig själv.

Psykisk utmaning

Förutom en riktigt blåsig dag i början av turen har vädret varit gynnsam och allt gått smidigt.

– Det gäller bara att cykla i lagom takt och inte ta ut sig i början. Annars sitter det mesta i psyket. Man hinner tänka mycket och lär sig mycket om sig själv när man gör en sådan här tur. Det blir både en yttre och en inre resa.

När sätter du dig på cykeln igen, tror du?

– Nu dröjer det allt ett tag, haha!