2016-07-19 08:35

2016-07-19 08:35

Flyåsens unga förare i flygande fläng

VÄRMLANDSCROSSEN I SUNNE: Lyckad helg för Sunnes crossåkare

I helgen arrangerade Sunne MX Värmlandscrossen i Sunne. Totalt deltog 76 åkare från alla väderstreck och ett flertal Sunneåkare körde crossen i full hastighet och flög framåt på Flyåsen.

Lördagens tävling på Flyåsens crossbana i Sunne är en deltävling i Värmlandscrossen. I den tredje deltävlingen för i år fanns flera Sunneåkare, i synnerhet i guldhjälmsklassen där barn upp till tolv år tävlar. Och det fanns både rutinerade och debutanter bland de unga åkarna. Joel Östlund, som har åkt cross i ett år, gjorde sin första tävling någonsin och hade ett tydligt mål inför starten.

– Att jag ska ta mig i mål, säger Joel.

Inga fall

Charlie Gustavsson har åkt cross desto längre och gör sitt femte år på hojen. Trots det finns det alltid en liten nervositet inför starten som hjälper till att hålla balansen på banan.

– När man står vid starten då är det pirrigt. Jag har inte ramlat någon gång i år, jag tycker det har gått ganska bra.

Även om Charlie har koll på balansen hade ambulanspersonalen tagit plats längs banan för att rycka in om olyckan skulle vara framme. Eftersom crossarna kommer upp i höga farter och höga hopp trots unga åldrar så måste ambulansen vara på plats. Men under lördagen fick de en lugn dag på jobbet.

– Det gick jättebra, det var inga skador. Och det var en lyckad helg med bra väder och lagom varmt för åkarna, säger Lotta Nilsson från Sunne MX.

Resultat

Det var inte bara vädret som var lyckat. Även resultatmässigt gjorde Sunneåkarna bra ifrån sig. I klassen 125cc/Mx2 U17 vann Linus Nyberget dagstotalen. Även Isac Nilsson var på väg mot en fin placering och vann ett heat. I andra heatet stannade crossen i sista kurvan, men lyckades ändå knipa en fjärdeplats i dagstotalen för 85 U-klassen. I den lägsta klassen, 50 GH, knep Erik Nilsson en andraplats i dagstotalen, efter en heatseger.

Lördagens tävling på Flyåsens crossbana i Sunne är en deltävling i Värmlandscrossen. I den tredje deltävlingen för i år fanns flera Sunneåkare, i synnerhet i guldhjälmsklassen där barn upp till tolv år tävlar. Och det fanns både rutinerade och debutanter bland de unga åkarna. Joel Östlund, som har åkt cross i ett år, gjorde sin första tävling någonsin och hade ett tydligt mål inför starten.

– Att jag ska ta mig i mål, säger Joel.

Inga fall

Charlie Gustavsson har åkt cross desto längre och gör sitt femte år på hojen. Trots det finns det alltid en liten nervositet inför starten som hjälper till att hålla balansen på banan.

– När man står vid starten då är det pirrigt. Jag har inte ramlat någon gång i år, jag tycker det har gått ganska bra.

Även om Charlie har koll på balansen hade ambulanspersonalen tagit plats längs banan för att rycka in om olyckan skulle vara framme. Eftersom crossarna kommer upp i höga farter och höga hopp trots unga åldrar så måste ambulansen vara på plats. Men under lördagen fick de en lugn dag på jobbet.

– Det gick jättebra, det var inga skador. Och det var en lyckad helg med bra väder och lagom varmt för åkarna, säger Lotta Nilsson från Sunne MX.

Resultat

Det var inte bara vädret som var lyckat. Även resultatmässigt gjorde Sunneåkarna bra ifrån sig. I klassen 125cc/Mx2 U17 vann Linus Nyberget dagstotalen. Även Isac Nilsson var på väg mot en fin placering och vann ett heat. I andra heatet stannade crossen i sista kurvan, men lyckades ändå knipa en fjärdeplats i dagstotalen för 85 U-klassen. I den lägsta klassen, 50 GH, knep Erik Nilsson en andraplats i dagstotalen, efter en heatseger.

  • Ola Håkansson