2016-06-21 09:12

2016-06-21 09:12

"Det känns fantastiskt"

PRISAD: Göran Samuelsson tilldelas Musikörat 2016 för sitt arbete med Packmopedsturnén

I samband med den årliga musikfestivalen Live at Heart i Örebro delar festivalen tillsammans med den oberoende branschtidningen SIMBA ut priset Musikörat för särskilda gärningar inom musik och livescen. I år tilldelas det Göran Samuelsson för Packmopedsturnén.
– Jag är stolt och glad, säger pristagaren.

Sedan starten 1992 har Packmopedsturnén, som kallats ”musikernas Vasalopp”, avverkat över 2000 mil på de värmländska vägarna. ”Det finns alltid många bra anledningar till att besöka Värmland – och ett av de allra bästa skälen att besöka landskapet stavas Packmopedsturnén”, skriver juryn i sin motivering.

– Det känns ju fantastiskt. Det är underbart att ett så mångårigt engagemang blir uppskattat. Extra roligt när det är sådan här lite ”underground-verksamhet”, säger Göran Samuelsson.

Som en moppe

Stark, smidig, pålitlig och miljövänlig. Tyst, stor flexibilitet och bra kapacitet. Robust design och hög kvalité i alla komponenter. Stadig, flexibel och driftsäker. 100 % kvalité och 100 % miljö. Så beskrivs en packmopedsmodell i reklamen, men med undantag av adjektivet ”tyst” skulle de orden lika gärna kunna beskriva hela Packmopedsturnén, enligt juryns motivering.

– Det där om miljövänlig kan en ju diskutera – men vi har försökt köra på etanol några somrar! skrattar Göran Samuelsson.

Tajt samarbete

Men motiveringen glädjer honom, och han är beredd att hålla med om en del av packmopedsliknelserna. I synnerhet den om hög kvalité i alla komponenter.

– Det ska egentligen inte gå att göra en sådan här turné. Dels är det ett gigantiskt logistiskt projekt, dels ses artisterna under så kort tid för att repa. Ändå går det alltid vägen, och det beror ju på att vi har en väldigt hög lägstanivå och att alla inblandade engagerar sig så mycket för att det ska fungera.

Prisutdelningen sker på The Live at Heart Gala i Örebro den 31:a augusti under Live at Heart-festivalen.

Sedan starten 1992 har Packmopedsturnén, som kallats ”musikernas Vasalopp”, avverkat över 2000 mil på de värmländska vägarna. ”Det finns alltid många bra anledningar till att besöka Värmland – och ett av de allra bästa skälen att besöka landskapet stavas Packmopedsturnén”, skriver juryn i sin motivering.

– Det känns ju fantastiskt. Det är underbart att ett så mångårigt engagemang blir uppskattat. Extra roligt när det är sådan här lite ”underground-verksamhet”, säger Göran Samuelsson.

Som en moppe

Stark, smidig, pålitlig och miljövänlig. Tyst, stor flexibilitet och bra kapacitet. Robust design och hög kvalité i alla komponenter. Stadig, flexibel och driftsäker. 100 % kvalité och 100 % miljö. Så beskrivs en packmopedsmodell i reklamen, men med undantag av adjektivet ”tyst” skulle de orden lika gärna kunna beskriva hela Packmopedsturnén, enligt juryns motivering.

– Det där om miljövänlig kan en ju diskutera – men vi har försökt köra på etanol några somrar! skrattar Göran Samuelsson.

Tajt samarbete

Men motiveringen glädjer honom, och han är beredd att hålla med om en del av packmopedsliknelserna. I synnerhet den om hög kvalité i alla komponenter.

– Det ska egentligen inte gå att göra en sådan här turné. Dels är det ett gigantiskt logistiskt projekt, dels ses artisterna under så kort tid för att repa. Ändå går det alltid vägen, och det beror ju på att vi har en väldigt hög lägstanivå och att alla inblandade engagerar sig så mycket för att det ska fungera.

Prisutdelningen sker på The Live at Heart Gala i Örebro den 31:a augusti under Live at Heart-festivalen.