2016-06-20 11:41

2016-06-20 11:45

"Upplåt slöjdsalarna"

SUNNE: Hela Sunne vill att kursverksamhet ska få fortsätta

Låt pensionärer och andra ideella föreningar nyttja kommunens lokaler, exempelvis slöjdsalar. Se till att lokalen inte är rektorns ansvar, utan att avtal skrivs med organisationen.
Det skriver partiet Hela Sunne i en motion till Sunne kommun.

Upprinnelsen till motionen är att PRO under 25 års tid använt slöjdsalen på Svensby skola i Västra Ämtervik för kursverksamhet inom träslöjd, men nu blivit utestängda därifrån. Som motiv hänvisar skolans rektor till arbetsmiljöansvaret.

Nu vill Hela Sunne att kommunen omprövar beslutet.

– Pensionärerna har varit med och byggt upp Sunne och vi tycker att de kan få vara med och ta en del av kakan. Skollokalen ska inte vara rektorns ansvar. Skriv i stället ett avtal där det står att organisationen ersätter förslitningsdetaljer. Organisationen måste också ha ett fullgott försäkringsskydd som täcker de skador som kan uppkomma. Gör man detta borde slöjdarna kunna återvända till Västra Ämtervik, säger Anders Broman (HS).

Upprinnelsen till motionen är att PRO under 25 års tid använt slöjdsalen på Svensby skola i Västra Ämtervik för kursverksamhet inom träslöjd, men nu blivit utestängda därifrån. Som motiv hänvisar skolans rektor till arbetsmiljöansvaret.

Nu vill Hela Sunne att kommunen omprövar beslutet.

– Pensionärerna har varit med och byggt upp Sunne och vi tycker att de kan få vara med och ta en del av kakan. Skollokalen ska inte vara rektorns ansvar. Skriv i stället ett avtal där det står att organisationen ersätter förslitningsdetaljer. Organisationen måste också ha ett fullgott försäkringsskydd som täcker de skador som kan uppkomma. Gör man detta borde slöjdarna kunna återvända till Västra Ämtervik, säger Anders Broman (HS).