2016-06-13 17:12

2016-06-13 17:12

Ambulans hämtade ungdomsspelare

FOTBOLL: Snabbt ingripande

En match i pojkar 16–17 år mellan Hertzöga och IFK Sunne på Ilanda IP i Skåre under söndagseftermiddagen blev dramatisk.

En spelare i Sunne blev liggande medvetslös efter en närkamp tre minuter från slutet och fick hämtas med ambulans. Han uppges vara utom fara. Troligtvis handlar det om en kraftig hjärnskakning som spelaren fick genom att ha slagit huvudet i marken.

– Det var otäckt. Han andades hela tiden, men var helt groggy, säger Sunneledaren Tony Nilsson, och berömmer en anhörig som var med och annars jobbar som ambulanssjukvårdare i Sunne. Hon ingrep snabbt, tillsammans med en person från Hertzöga, och hade koll på läget tills ambulansen kom.

En spelare i Sunne blev liggande medvetslös efter en närkamp tre minuter från slutet och fick hämtas med ambulans. Han uppges vara utom fara. Troligtvis handlar det om en kraftig hjärnskakning som spelaren fick genom att ha slagit huvudet i marken.

– Det var otäckt. Han andades hela tiden, men var helt groggy, säger Sunneledaren Tony Nilsson, och berömmer en anhörig som var med och annars jobbar som ambulanssjukvårdare i Sunne. Hon ingrep snabbt, tillsammans med en person från Hertzöga, och hade koll på läget tills ambulansen kom.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.