2016-06-10 20:44

2016-06-10 20:44

Godkännande av vindkraftverk upprör

SUNNE

Uppförandet av vindkraftverk i Sunne kommer allt närmare. Nu har länsstyrelsen gett sitt godkännande.
– Mycket tråkigt, säger Akka Sönnfors Blomén från Brunskog.

Det är företaget Bixia Byggvind som vill uppföra nio vindkraftverk på Fryksdalshöjden i Sunne, ett projekt som tidigare varit föremål för en protestlista underskriven av 400 personer. Akka Sönnfors Blomén var en av undertecknarna och hon blir besviken över att byggplanerna snart kan bli verklighet.

– Där de vill bygga finns en väg och ett motionsspår med människor i rörelse. Det kommer bli bullrigt och störigt och påverka djurlivet. Det finns andra stora orörda marker att bygga på, säger Akka Sönnfors Blomén.

”Lägg dem i skogen”

Hon menar att det är ekonomiska intressen som ligger bakom placeringen av vindkraftverken.

– Det handlar om att Bixia inte vill dra mer väg eller elledningar eftersom det blir dyrare, säger Akka Sönnfors Blomén.

Men är det inte positivt att företag satsar på förnyelsebar energi?

– Jo, jag tycker vindkraftverk är jättebra. Men lägg dem i skogen långt borta från folk och fä.

Akka Sönnfors Blomén tänker strida mot vindkraftverken in i det sista.

– Vi får väl gå till Europadomstolen om det behövs, säger hon.

Det är företaget Bixia Byggvind som vill uppföra nio vindkraftverk på Fryksdalshöjden i Sunne, ett projekt som tidigare varit föremål för en protestlista underskriven av 400 personer. Akka Sönnfors Blomén var en av undertecknarna och hon blir besviken över att byggplanerna snart kan bli verklighet.

– Där de vill bygga finns en väg och ett motionsspår med människor i rörelse. Det kommer bli bullrigt och störigt och påverka djurlivet. Det finns andra stora orörda marker att bygga på, säger Akka Sönnfors Blomén.

”Lägg dem i skogen”

Hon menar att det är ekonomiska intressen som ligger bakom placeringen av vindkraftverken.

– Det handlar om att Bixia inte vill dra mer väg eller elledningar eftersom det blir dyrare, säger Akka Sönnfors Blomén.

Men är det inte positivt att företag satsar på förnyelsebar energi?

– Jo, jag tycker vindkraftverk är jättebra. Men lägg dem i skogen långt borta från folk och fä.

Akka Sönnfors Blomén tänker strida mot vindkraftverken in i det sista.

– Vi får väl gå till Europadomstolen om det behövs, säger hon.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.