2016-05-12 15:37

2016-05-12 15:37

Miljoner till Unga Västanå

SUNNE: "Otroligt betydelsefullt"

Unga Västanå har fått ett treårigt stöd av Allmänna arvsfonden på nästan 2 miljoner kronor om året med start under hösten 2016.
– Jag är stolt och glad, säger teaterchefen Leif Stinnerbom i ett pressmeddelande.

Stödet innebär att barn- och ungdomsverksamheten kan utökas med flera deltagare.

– Projektet kommer möjliggöra för barn och unga från hela Värmland att på ett helt nytt sätt vara delaktiga inom ramen för en professionell teater. Det är otroligt betydelsefullt både för Sunne och Värmland som helhet, säger Leif Stinnerbom.

Till hösten börjar Västanå Teater arbetet med att göra den första uppsättningen där barn och ungdomar från Unga Västanå kommer att spela i ett helt professionellt sammanhang. Unga Västanå kommer också att arbeta med de nyanlända barn och unga som kommit till Sunne och Värmland under de senaste åren samt arrangera två teaterläger.

Stödet innebär att barn- och ungdomsverksamheten kan utökas med flera deltagare.

– Projektet kommer möjliggöra för barn och unga från hela Värmland att på ett helt nytt sätt vara delaktiga inom ramen för en professionell teater. Det är otroligt betydelsefullt både för Sunne och Värmland som helhet, säger Leif Stinnerbom.

Till hösten börjar Västanå Teater arbetet med att göra den första uppsättningen där barn och ungdomar från Unga Västanå kommer att spela i ett helt professionellt sammanhang. Unga Västanå kommer också att arbeta med de nyanlända barn och unga som kommit till Sunne och Värmland under de senaste åren samt arrangera två teaterläger.