2016-04-21 14:15

2016-04-21 14:15

Tonårspojke slapp fängelse

SUNNE

Ett bråkigt förhållande mellan en 18-årig pojke och en 15-årig flicka fick ett trist slut när pojken drog in flickan i sin bil och körde i väg i hög fart trots att flickan hade ena benet utanför den öppna dörren.

På torsdagen dömde Värmlands tingsrätt 18-åringen för olaga frihetsberövande, misshandel och olaga hot till villkorlig dom med samhällstjänst 140 timmar. Rätten ansåg att 5 månaders fängelse kunde ha varit ett lämpligt straff men tog hänsyn till hans låga ålder och till att detta är första gången han döms för brott. 18-åringen ska också betala 16 406 kronor i skadestånd till flcikan.

På torsdagen dömde Värmlands tingsrätt 18-åringen för olaga frihetsberövande, misshandel och olaga hot till villkorlig dom med samhällstjänst 140 timmar. Rätten ansåg att 5 månaders fängelse kunde ha varit ett lämpligt straff men tog hänsyn till hans låga ålder och till att detta är första gången han döms för brott. 18-åringen ska också betala 16 406 kronor i skadestånd till flcikan.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.