2016-04-13 16:21

2016-04-13 16:21

KS vill anta Nilsson-plan

SUNNE: Nu närmar sig Lecab-bygget

Kommunstyrelsen föreslår att den nya detaljplanen för hotell Nilssontomten i Sunne antas av fullmäktige. Hela Sunne reserverade sig mot beslutet.

– Hela Sunne reserverade sig angående bygghöjden vid Frykensundet, eftersom de vill ha trevåningshus i stället för sexvåningshus vid vattnet, säger Tobias Eriksson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Parkeringsfrågan är en het potatis, eftersom antalet p-platser reduceras.

”Lättare få p-plats”

– Vi gör allt för att skapa bra förutsättningar för att verka i centrum. Eftersom vi har iordningställt parkeringsplatser vid Kotorget och infört p-skiva så är det lättare att få parkeringsplats i centrum i dag, säger Tobias Eriksson (S).

25 april är det dags för kommunfullmäktige att ta beslut om detaljplanen för hotell Nilsson-tomten. Om ingen överklagar planen inom tre veckor därefter vinner den laga kraft och Lecab kan ansöka om bygglov.

– Hela Sunne reserverade sig angående bygghöjden vid Frykensundet, eftersom de vill ha trevåningshus i stället för sexvåningshus vid vattnet, säger Tobias Eriksson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Parkeringsfrågan är en het potatis, eftersom antalet p-platser reduceras.

”Lättare få p-plats”

– Vi gör allt för att skapa bra förutsättningar för att verka i centrum. Eftersom vi har iordningställt parkeringsplatser vid Kotorget och infört p-skiva så är det lättare att få parkeringsplats i centrum i dag, säger Tobias Eriksson (S).

25 april är det dags för kommunfullmäktige att ta beslut om detaljplanen för hotell Nilsson-tomten. Om ingen överklagar planen inom tre veckor därefter vinner den laga kraft och Lecab kan ansöka om bygglov.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.