2016-04-11 13:50

2016-04-11 13:53

"Det blir sista löparfesten"

LÖPNING: Få löpare anmälda

Först svek funktionärerna. Nu ser det ut som om även löparna gör det, och det har fått Marnix Schüssler, som arrangerar Sunne Löparfest, att bestämma sig.
Årets löparfest blir hans allra sista.
– Det känns jättetråkigt. Jag älskar att arrangera tävlingen, men om folk inte vill springa är det ingen idé att fortsätta, säger han.

Det är inte säkert att det blir någon löparfest ens detta år. Marnix förklarar:

– Fram tills i dag har 20 löpare anmält sig och det är alldeles för lite. Jag har sagt att jag måste få in 50 anmälningar innan 20 april. Annars ställer jag in.

För två år sedan sprang totalt 99 löpare maratonloppet och halvmaran. Förra året sprang totalt 117 personer de båda loppen. Att så få anmält sig i år tror Marnix beror på att löparfesten krockar med andra lopp.

– Vi arrangerar alltid loppet första lördagen i maj, och det är tråkigt när arrangörer förlägger sina lopp till samma datum utan att först stämma av med andra arrangörer, säger han.

Gillar bansträckning

Sunne Löparfest började som ett maraton, som sedan utökades med flera distanser. Men på grund av svårigheter att få ihop funktionärer valde Marnix Schüssler att lägga ner arrangemanget. Men många tycker om bansträckningen i Sunne och gillar att springa här och efterfrågan på loppet växte, vilket fick Marnix att återuppta Sunne löparfest 2014.

– Jag bestämde mig för att köra en enklare variant där löparna fick ta med sig släkt och vänner som agerade funktionärer. Det fungerade bra första året. Men inte i fjol. Då var det bara jag, min fru och son och två tjejer som vi kallade in en timme innan loppet startade som var funktionärer. Fem stycken är inte mycket att komma med och jag har funderat en del över hur jag skulle lösa det i år. Då fick jag kontakt med en skolklass som har lovat att hjälpa till.

Går inte ekonomiskt

Därmed är funktionärsbiten löst. Nu hänger det på löparna. Hittills har alltså endast tjugo anmält sig, tretton i maratonloppet och sju i halvmaran, och det är alldeles för få för att loppet ska gå ihop ekonomiskt.

– Vi får se hur många fler som anmäler sig. Helst vill jag inte ställa in eftersom det är synd om de som redan har anmält sig inte får springa. Jag får ta ställning till det längre fram.

Det är inte säkert att det blir någon löparfest ens detta år. Marnix förklarar:

– Fram tills i dag har 20 löpare anmält sig och det är alldeles för lite. Jag har sagt att jag måste få in 50 anmälningar innan 20 april. Annars ställer jag in.

För två år sedan sprang totalt 99 löpare maratonloppet och halvmaran. Förra året sprang totalt 117 personer de båda loppen. Att så få anmält sig i år tror Marnix beror på att löparfesten krockar med andra lopp.

– Vi arrangerar alltid loppet första lördagen i maj, och det är tråkigt när arrangörer förlägger sina lopp till samma datum utan att först stämma av med andra arrangörer, säger han.

Gillar bansträckning

Sunne Löparfest började som ett maraton, som sedan utökades med flera distanser. Men på grund av svårigheter att få ihop funktionärer valde Marnix Schüssler att lägga ner arrangemanget. Men många tycker om bansträckningen i Sunne och gillar att springa här och efterfrågan på loppet växte, vilket fick Marnix att återuppta Sunne löparfest 2014.

– Jag bestämde mig för att köra en enklare variant där löparna fick ta med sig släkt och vänner som agerade funktionärer. Det fungerade bra första året. Men inte i fjol. Då var det bara jag, min fru och son och två tjejer som vi kallade in en timme innan loppet startade som var funktionärer. Fem stycken är inte mycket att komma med och jag har funderat en del över hur jag skulle lösa det i år. Då fick jag kontakt med en skolklass som har lovat att hjälpa till.

Går inte ekonomiskt

Därmed är funktionärsbiten löst. Nu hänger det på löparna. Hittills har alltså endast tjugo anmält sig, tretton i maratonloppet och sju i halvmaran, och det är alldeles för få för att loppet ska gå ihop ekonomiskt.

– Vi får se hur många fler som anmäler sig. Helst vill jag inte ställa in eftersom det är synd om de som redan har anmält sig inte får springa. Jag får ta ställning till det längre fram.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.