2016-04-07 16:38

2016-04-07 16:38

"Kul för oss hantverkare"

SUNNE: Jan årets företagare i Sunne

Jan Lennartsson, vd för Carlssons Rör AB. Där här ni Årets företagare i Sunne.
– Väldigt roligt att vi hantverkare blir uppmärksammade. Det brukar ju vara mycket industriföretag annars, säger en glad och stolt pristagare.

Årets företagare utses av Företagarna i Sunne i samverkan med Sunne kommun. Vissa formella kriterier ska uppfyllas och företagaren ska vara en god förebild för andra. Så här lyder motiveringen i år:

”Jan Lennartsson har i sitt företagande en mycket god känsla för kundrelationen. Som kund får man alltid en helt outstanding service med hjälp och snabba åtgärder oavsett tidpunkt. Hans engagemang och positiva förhållningssätt underlättar stort för andra företagare att bedriva verksamhet på landsbygden. För Jan Lennartsson och Carlssons Rör är ingenting omöjligt.”

– Jag blev ju lite förvånad, det måste jag erkänna. Men nöjda kunder är det viktigaste och vi känner ju själva att vi är starka på servicesidan. Det bidrar väl till att vi har växt sakta men säkert och i dag är vi tio anställda, säger Jan Lennartsson.

Dålig återväxt

Företaget är baserat i Mellby och fixar vvs och avlopp inte bara i Sunne utan man gör också många jobb ”neröver” Forshaga och Karlstad.

– Jo, vår marknad är bra, men samtidigt känns det tyvärr lite grann som att vi jobbar i ett utdöende yrke. Medelåldern i branschen är rätt hög och återväxten är blygsam, säger Jan, som drivit företaget – vilket fadern grundade i början av 1970-talet – sedan 1992.

Den 5 september kommer alla Årets företagare i Värmland att samlas hos landshövdingen i Karlstad och en av dem blir Värmlands representant och får tävla om titeln Årets företagare i Sverige.

Under onsdagskvällen delade också Företagarna Sunne ut sitt speciella pris Ung Kreatör i Sunne 2016. Det gick till Emma Thåg, Isabell Sjögren, Klara Olsson och Maja-Lisa Filper.

”I sitt företag UF Charger har de visat prov på stor kreativitet och kraft genom att utveckla och förfina sin affärsidé och affärsplan på ett raffinerat sätt. Detta resulterade i en andra plats vid regionala UF Award i stor konkurrens med andra UF-företagare från hela Värmland”, lyder motiveringen.

– Det känns jättehedersamt och roligt att bli uppmärksammade lokalt. Vi är jätteglada för utmärkelsen och vill särskilt tacka våra handledare som betytt väldigt mycket för oss, sa tjejerna vid prisutdelningen.

Vid Företagarnas tillställning delades också mästarbrev ut till målaren Fredrik Halvardsson.

Årets företagare utses av Företagarna i Sunne i samverkan med Sunne kommun. Vissa formella kriterier ska uppfyllas och företagaren ska vara en god förebild för andra. Så här lyder motiveringen i år:

”Jan Lennartsson har i sitt företagande en mycket god känsla för kundrelationen. Som kund får man alltid en helt outstanding service med hjälp och snabba åtgärder oavsett tidpunkt. Hans engagemang och positiva förhållningssätt underlättar stort för andra företagare att bedriva verksamhet på landsbygden. För Jan Lennartsson och Carlssons Rör är ingenting omöjligt.”

– Jag blev ju lite förvånad, det måste jag erkänna. Men nöjda kunder är det viktigaste och vi känner ju själva att vi är starka på servicesidan. Det bidrar väl till att vi har växt sakta men säkert och i dag är vi tio anställda, säger Jan Lennartsson.

Dålig återväxt

Företaget är baserat i Mellby och fixar vvs och avlopp inte bara i Sunne utan man gör också många jobb ”neröver” Forshaga och Karlstad.

– Jo, vår marknad är bra, men samtidigt känns det tyvärr lite grann som att vi jobbar i ett utdöende yrke. Medelåldern i branschen är rätt hög och återväxten är blygsam, säger Jan, som drivit företaget – vilket fadern grundade i början av 1970-talet – sedan 1992.

Den 5 september kommer alla Årets företagare i Värmland att samlas hos landshövdingen i Karlstad och en av dem blir Värmlands representant och får tävla om titeln Årets företagare i Sverige.

Under onsdagskvällen delade också Företagarna Sunne ut sitt speciella pris Ung Kreatör i Sunne 2016. Det gick till Emma Thåg, Isabell Sjögren, Klara Olsson och Maja-Lisa Filper.

”I sitt företag UF Charger har de visat prov på stor kreativitet och kraft genom att utveckla och förfina sin affärsidé och affärsplan på ett raffinerat sätt. Detta resulterade i en andra plats vid regionala UF Award i stor konkurrens med andra UF-företagare från hela Värmland”, lyder motiveringen.

– Det känns jättehedersamt och roligt att bli uppmärksammade lokalt. Vi är jätteglada för utmärkelsen och vill särskilt tacka våra handledare som betytt väldigt mycket för oss, sa tjejerna vid prisutdelningen.

Vid Företagarnas tillställning delades också mästarbrev ut till målaren Fredrik Halvardsson.