2016-04-04 11:23

2016-04-04 11:23

Pub och dans i Dalstugan

SKI SUNNE: Ny satsning inleds den 7 maj

Säsongen vid Ski Sunne har – som så ofta – bjudit på rejäla utmaningar för ägarna bröderna Ranunger.
– Vädret har varit väldigt lynnigt. Men vi kommer igen. Det gäller att ha många ben att stå på. Nu närmast satsar vi på pub- och dansarrangemang i Dalstugan, avslöjar Stefan Ranunger.

Enligt Ranunger har säsongen varit hyfsad, men inte mer.

– Vi tappade jul och nyår och på grund av det lynniga vädret blev det över huvud taget väldigt ryckigt i början av säsongen. I slutändan räknar vi med att det kommer att gå jämnt upp. Vi klarar oss tack vare bra snöproduktion, men det är ju för jäkligt att vädret alltid ska bli sämre när folk är lediga, säger Stefan Ranunger.

Tack vare att Ski Sunne har lagt stora resurser på snöproduktion har man kunnat erbjuda bra åkning större delen av säsongen. Tyvärr har det fina vädret mest dykt upp under veckorna medan helgerna har varit sämre. Så det där med sol och när folk är lediga har inte stämt överens riktigt.

– Vi har fått mycket beröm för hur väl backarna preparerats och att åkningen har varit väldigt bra, både för nybörjare och mer erfarna. Det är sådant som ger ringar på vattnet och stärker oss inför kommande säsonger, säger Stefan Ranunger.

Som luttrad anläggningsägare ser Ranunger hur marginalerna blir allt mindre och att det blir tuffare och tuffare att få det hela att gå runt. Men idéer saknas inte.

– Vi har ju planer för byggnation i området. Närmast till hands just nu ligger väl att vi säljer tomter både nere i dalen och uppe på toppen. Sedan kommer vi ju att investera ännu mer i snösystemet. Det måste vara vitt i backarna.

Pub och dans

Och nu tar man alltså steget och bjuder in allmänheten till pub- och dansarrangemang i Dalstugan.

– Vi kör 7 maj och en gång till före sommaren. Sedan blir det väl några gånger under hösten. Det ska bli riktigt kul att se hur det går, säger Stefan Ranunger.

Enligt Ranunger har säsongen varit hyfsad, men inte mer.

– Vi tappade jul och nyår och på grund av det lynniga vädret blev det över huvud taget väldigt ryckigt i början av säsongen. I slutändan räknar vi med att det kommer att gå jämnt upp. Vi klarar oss tack vare bra snöproduktion, men det är ju för jäkligt att vädret alltid ska bli sämre när folk är lediga, säger Stefan Ranunger.

Tack vare att Ski Sunne har lagt stora resurser på snöproduktion har man kunnat erbjuda bra åkning större delen av säsongen. Tyvärr har det fina vädret mest dykt upp under veckorna medan helgerna har varit sämre. Så det där med sol och när folk är lediga har inte stämt överens riktigt.

– Vi har fått mycket beröm för hur väl backarna preparerats och att åkningen har varit väldigt bra, både för nybörjare och mer erfarna. Det är sådant som ger ringar på vattnet och stärker oss inför kommande säsonger, säger Stefan Ranunger.

Som luttrad anläggningsägare ser Ranunger hur marginalerna blir allt mindre och att det blir tuffare och tuffare att få det hela att gå runt. Men idéer saknas inte.

– Vi har ju planer för byggnation i området. Närmast till hands just nu ligger väl att vi säljer tomter både nere i dalen och uppe på toppen. Sedan kommer vi ju att investera ännu mer i snösystemet. Det måste vara vitt i backarna.

Pub och dans

Och nu tar man alltså steget och bjuder in allmänheten till pub- och dansarrangemang i Dalstugan.

– Vi kör 7 maj och en gång till före sommaren. Sedan blir det väl några gånger under hösten. Det ska bli riktigt kul att se hur det går, säger Stefan Ranunger.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.