2016-04-04 21:46

2016-04-04 21:46

Afterskin återföds – i maj

SUNNE: Ski Sunne satsar på musik, mat och dans i Dalstugan

Ski Sunnes alpinsäsong är överstökad och afterski-känslan i restaurangen som bortblåst.
Medan snön smälter bort i backarna tar ägarbröderna Stefan och Johan Ranunger nya tag:
– Vi öppnar dans- och matrestaurang i maj!

Ski Sunne stängde skidliftarna för säsongen i helgen.

– Vi fick lägga gruvligt mycket snö den här säsongen, det känns surt! Och det var bara en enda helg med solsken. Men det gick ändå lite bättre än förra säsongen och besökarna har varit väldigt nöjda, säger delägaren Stefan Ranunger på Ski Sunne.

Skibar på vischan

7 maj går premiären av stapeln för alpinrävarna Ranungers nysatsning i skidrestaurangen; Skibaren.

Det vankas matbuffé, musikquiz, levande band och dans, med 18-årsgräns. Lite som afterski - fast utan pjäxor, förstås.

– Vi har aldrig gjort det här förut, men eftersom så många nöjesställen och krogar har slagit igen i Sunne så öppnar det möjligheter för oss även om vi ligger lite ute på vischan, säger Stefan Ranunger.

Fixar restaurangen

– Sunneborna är inte bortskämda med kommunikationer. De tar sig förhoppningsvis ut hit också, även om det ligger tio kilometer utanför Sunne.

Lokala Clearwater band uppträder vid Skibarens premiär i vår.

– Till att börja med kör vi två helger i maj, en i juni och sedan drar vi i gång igen i slutet av augusti och fortsatt under hösten, säger Stefan Ranunger. Nya bardiskar, larm, nödutgång och en liten uppfräschning av restaurangen är på gång.

22 uteställen kvar

Sunne har på sistone förlorat flera krogar, restauranger och nöjesställen. Att hotell Selma Lagerlöf lades ner för drygt ett år sedan och därefter blev asylboende har påverkat ortens nöjesutbud kraftigt.

– I år har fyra ställen återkallat serveringsstillstånd; Strandcaféet, Solbacka gästgiveri, Frykenstrands hotell och Köpmangården. Just nu finns 22 ställen med rättigheter. Det låg på 27 tidigare, säger Erik Asplund, alkoholinspektör i Sunne kommun.

Han tycker att ungdomarna har för dåligt nöjesutbud i dagens Sunne.

Karlstad drar

– Det har varit en nedrustning. Det är Gästis som har öppet ett par gånger i månaden, pizzeria City och så lite på Kolsnäs. Nu åker ungdomarna till Karlstad i stället, säger Erik Asplund.

Konkursade Play Palace köptes av Grönklittsgruppen 1 april, i samband med övertagandet av Vattenlandet. Som NWT tidigare har skrivit om döps verksamheterna vid Kolsnäsområdet om till Sunne camping och sommarland.

– Före detta Play Palace kommer väl in med en ansökan om serveringstillstånd snart, säger alkoholinspektören Erik Asplund.

Ski Sunne stängde skidliftarna för säsongen i helgen.

– Vi fick lägga gruvligt mycket snö den här säsongen, det känns surt! Och det var bara en enda helg med solsken. Men det gick ändå lite bättre än förra säsongen och besökarna har varit väldigt nöjda, säger delägaren Stefan Ranunger på Ski Sunne.

Skibar på vischan

7 maj går premiären av stapeln för alpinrävarna Ranungers nysatsning i skidrestaurangen; Skibaren.

Det vankas matbuffé, musikquiz, levande band och dans, med 18-årsgräns. Lite som afterski - fast utan pjäxor, förstås.

– Vi har aldrig gjort det här förut, men eftersom så många nöjesställen och krogar har slagit igen i Sunne så öppnar det möjligheter för oss även om vi ligger lite ute på vischan, säger Stefan Ranunger.

Fixar restaurangen

– Sunneborna är inte bortskämda med kommunikationer. De tar sig förhoppningsvis ut hit också, även om det ligger tio kilometer utanför Sunne.

Lokala Clearwater band uppträder vid Skibarens premiär i vår.

– Till att börja med kör vi två helger i maj, en i juni och sedan drar vi i gång igen i slutet av augusti och fortsatt under hösten, säger Stefan Ranunger. Nya bardiskar, larm, nödutgång och en liten uppfräschning av restaurangen är på gång.

22 uteställen kvar

Sunne har på sistone förlorat flera krogar, restauranger och nöjesställen. Att hotell Selma Lagerlöf lades ner för drygt ett år sedan och därefter blev asylboende har påverkat ortens nöjesutbud kraftigt.

– I år har fyra ställen återkallat serveringsstillstånd; Strandcaféet, Solbacka gästgiveri, Frykenstrands hotell och Köpmangården. Just nu finns 22 ställen med rättigheter. Det låg på 27 tidigare, säger Erik Asplund, alkoholinspektör i Sunne kommun.

Han tycker att ungdomarna har för dåligt nöjesutbud i dagens Sunne.

Karlstad drar

– Det har varit en nedrustning. Det är Gästis som har öppet ett par gånger i månaden, pizzeria City och så lite på Kolsnäs. Nu åker ungdomarna till Karlstad i stället, säger Erik Asplund.

Konkursade Play Palace köptes av Grönklittsgruppen 1 april, i samband med övertagandet av Vattenlandet. Som NWT tidigare har skrivit om döps verksamheterna vid Kolsnäsområdet om till Sunne camping och sommarland.

– Före detta Play Palace kommer väl in med en ansökan om serveringstillstånd snart, säger alkoholinspektören Erik Asplund.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.