2016-04-01 14:22

2016-04-01 14:24

Bombgrupp sprängde misstänkt föremål

Under gårdagen kallades polis till en adress i Sunne med anledning av misstanke om ett farligt föremål.

Man misstänkte att det var en hemmagjord bomb eller smällare, och åtgärder vidtogs. Polisen ska ha fått uppgifter om en explosion i samma område vid ett tidigare tillfälle och agerade därefter.

Polisen skickade bilder på föremålet vidare till bombgruppen i Göteborg som senare tog sig till Sunne efter bedömningen att ämnet som förvarades i en pet-flaska kunda vara explosivt. De oskadliggjorde senare föremålet på plats genom en kontrollerad sprängning.

Det flytande ämnet ska nu analyseras närmare av polisens tekniker.

Man misstänkte att det var en hemmagjord bomb eller smällare, och åtgärder vidtogs. Polisen ska ha fått uppgifter om en explosion i samma område vid ett tidigare tillfälle och agerade därefter.

Polisen skickade bilder på föremålet vidare till bombgruppen i Göteborg som senare tog sig till Sunne efter bedömningen att ämnet som förvarades i en pet-flaska kunda vara explosivt. De oskadliggjorde senare föremålet på plats genom en kontrollerad sprängning.

Det flytande ämnet ska nu analyseras närmare av polisens tekniker.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.