2016-03-21 08:55

2016-03-21 18:31

Ny vd och koncernchef utsedd i Rottneros AB

NÄRINGSLIV: Lennart Eberleh tar över rodret

Styrelsen för Rottneros AB har utsett Lennart Eberleh till ny vd och koncernchef för Rottneros AB.

Lennart Eberleh kommer närmast från Billerud Korsnäs där han är affärsområdeschef för Corrugated Solutions, ett av Billerud Korsnäs tre affärsområden. Lennart har mer än 20 års erfarenhet av olika chefspositioner inom pappersindustrin, bland annat inom Stora, Billerud och Billerud Korsnäs. Lennart är civilingenjör från Technical University Braunschweig.

”Stor kompetens”

– Vi är många som har följt Lennarts framgångar under åren, och vi är mycket nöjda över att ha rekryterat en person som har både stor kompetens inom pappersindustrin så väl som gedigna erfarenheter av affärsmannaskap, säger Rune Ingvarsson, styrelseordförande i Rottneros AB.

– Lennart är definitivt rätt person att fortsätta arbetet med vår långsiktiga industriella plan Agenda 500 och att utveckla Rottneros strategi ytterligare. Det känns mycket bra att lämna över till honom, säger Per Lundeen, tillförordnad vd och koncernchef.

Tillträder i höst

Lennart Eberleh kommer att tillträda senast 1 oktober 2016 och till dess kommer Per Lundeen att fortsätta som vd. Per gick in i vd-rollen i november 2014 efter att ha suttit i styrelsen för Rottneros AB sedan 2013.

– Vi är mycket tacksamma för det arbete Per har utfört. Under hans ledarskap har Rottneros utvecklats till ett mycket lönsamt och finansiellt starkt företag. Vi är också glada över att Per kommer att ställa sig till förfogande för fortsatt styrelsearbete i Rottneros AB, säger Rune Ingvarsson i ett pressmeddelande på måndagen.

Lennart Eberleh kommer närmast från Billerud Korsnäs där han är affärsområdeschef för Corrugated Solutions, ett av Billerud Korsnäs tre affärsområden. Lennart har mer än 20 års erfarenhet av olika chefspositioner inom pappersindustrin, bland annat inom Stora, Billerud och Billerud Korsnäs. Lennart är civilingenjör från Technical University Braunschweig.

”Stor kompetens”

– Vi är många som har följt Lennarts framgångar under åren, och vi är mycket nöjda över att ha rekryterat en person som har både stor kompetens inom pappersindustrin så väl som gedigna erfarenheter av affärsmannaskap, säger Rune Ingvarsson, styrelseordförande i Rottneros AB.

– Lennart är definitivt rätt person att fortsätta arbetet med vår långsiktiga industriella plan Agenda 500 och att utveckla Rottneros strategi ytterligare. Det känns mycket bra att lämna över till honom, säger Per Lundeen, tillförordnad vd och koncernchef.

Tillträder i höst

Lennart Eberleh kommer att tillträda senast 1 oktober 2016 och till dess kommer Per Lundeen att fortsätta som vd. Per gick in i vd-rollen i november 2014 efter att ha suttit i styrelsen för Rottneros AB sedan 2013.

– Vi är mycket tacksamma för det arbete Per har utfört. Under hans ledarskap har Rottneros utvecklats till ett mycket lönsamt och finansiellt starkt företag. Vi är också glada över att Per kommer att ställa sig till förfogande för fortsatt styrelsearbete i Rottneros AB, säger Rune Ingvarsson i ett pressmeddelande på måndagen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.