2016-03-21 22:25

2016-03-22 08:42

Grönklitt får köpa Kolsnäs

SUNNE: Partilinjerna höll

Grönklittsgruppen får köpa Kolsnäs. Kommunfullmäktige i Sunne sade på måndagen med stor majoritet ja till affären.

Mycket av turismen i Sunne är centrerad till Kolsnäs med sin campingplats och sitt konkursade Vattenland. Förra året beslutade sig kommunen för att lägga ut allt till försäljning och i vintras kom kommunen överens med Grönklittsgruppen från Orsa.

För 18,4 miljoner kronor köper företaget samtliga aktier i Sunne Turism AB med camping, grusplan och en del andra ytor. Turistföretagets skulder löser man in och man planerar också att köpa Vattenlandet av konkursförvaltaren.

Mötte motstånd

Förslaget till överlåtelse mötte en del motstånd i kommunstyrelsen för ett par veckor sedan. Miljöpartiet och Vänsterpartiet sade blankt nej. Hela Sunne kunde tänka sig att rösta ja om Grönklittsgruppens expansionsplaner kunde skrivas ner i ett juridiskt bindande dokument, men så blev det inte.

När ärendet kom i kommunfullmäktige på måndagen gick överlåtelsen igenom med 33 röster mot 8. Samma partier som röstade nej i kommunstyrelsen röstade nej även i kommunfullmäktige.

”Känns bra”

– Det här känns bra, säger kommunalrådet Tobias Eriksson (S) till NWT. Det här kommer att leda till en bra utveckling av turismen i Sunne.

– Vi litar på Grönklittsgruppens uttalade avsikt att investera och expandera.

Mycket av turismen i Sunne är centrerad till Kolsnäs med sin campingplats och sitt konkursade Vattenland. Förra året beslutade sig kommunen för att lägga ut allt till försäljning och i vintras kom kommunen överens med Grönklittsgruppen från Orsa.

För 18,4 miljoner kronor köper företaget samtliga aktier i Sunne Turism AB med camping, grusplan och en del andra ytor. Turistföretagets skulder löser man in och man planerar också att köpa Vattenlandet av konkursförvaltaren.

Mötte motstånd

Förslaget till överlåtelse mötte en del motstånd i kommunstyrelsen för ett par veckor sedan. Miljöpartiet och Vänsterpartiet sade blankt nej. Hela Sunne kunde tänka sig att rösta ja om Grönklittsgruppens expansionsplaner kunde skrivas ner i ett juridiskt bindande dokument, men så blev det inte.

När ärendet kom i kommunfullmäktige på måndagen gick överlåtelsen igenom med 33 röster mot 8. Samma partier som röstade nej i kommunstyrelsen röstade nej även i kommunfullmäktige.

”Känns bra”

– Det här känns bra, säger kommunalrådet Tobias Eriksson (S) till NWT. Det här kommer att leda till en bra utveckling av turismen i Sunne.

– Vi litar på Grönklittsgruppens uttalade avsikt att investera och expandera.