2016-03-09 18:40

2016-03-09 18:40

"Nu är det upp till bevis för Grönklittsgruppen"

SUNNE: Höga förväntningar på Kolsnäs blivande ägare

Att Grönklittsgruppen kan överta ledartröjan på Vattenlandet samt Kolsnäs camping och folkpark har väckt stark förväntan i Sunne.

– Det känns toppen! Nu är det upp till bevis för Grönklittsgruppen, säger Ola Evensson, vd på Fryksdalens sparbank.

NWT skrev i onsdagstidningen om Kolsnäsaffären, som har klubbats av kommunstyrelsen i Sunne.

Kommunen valde Grönklittsgruppen eftersom bolaget presenterat en attraktiv investeringsplan och åtagit sig att genomföra marknadsföringsinsatser och evenemang.

Höga förväntningar

– Vi avbröt förhandlingarna i februari eftersom vi inte kom överens om en vitesklausul om Grönklittsgruppens avsikt att investera 70 miljoner kronor på två år. Nu blev det inte så. Men bolaget har ju ett moraliskt förpliktigande. Vi förväntar oss att de gör stora investeringar, säger kommunalrådet Tobias Eriksson (S).

Grönklittsgruppen ska enligt avtalsförslaget betala en kontant köpeskilling på 1 961 310 kronor för Sunne Turism AB. Den aktuella marken och anläggningstillgångarna, som kommunen överlåter till Sunne Turism AB, får kommunen en revers för, alltså ett skuldebrev, på drygt 9,5 miljoner kronor.

– Övertagandet av lånet på 6,9 miljoner blir en intern angelägenhet för Grönklitt, säger Tobias Eriksson (S). Grönklittsgruppens styrelse tar beslut på torsdagen. Vd:n Mark Baljeu kunde inte ge någon kommentar på onsdagen.

Vattenlandet säljs

Vattenlandets största fordringsägare, Fryksdalsbankens sparbank, ser fram emot att Grönklittsgruppen tar över verksamheten.

– Vi räknar med att totalt ha förlorat 20 miljoner kronor på Vattenlandet när detta är klart. Men nu finns de rätta förutsättningarna, säger Ola Evensson, bankens vd.

NWT skrev i onsdagstidningen om Kolsnäsaffären, som har klubbats av kommunstyrelsen i Sunne.

Kommunen valde Grönklittsgruppen eftersom bolaget presenterat en attraktiv investeringsplan och åtagit sig att genomföra marknadsföringsinsatser och evenemang.

Höga förväntningar

– Vi avbröt förhandlingarna i februari eftersom vi inte kom överens om en vitesklausul om Grönklittsgruppens avsikt att investera 70 miljoner kronor på två år. Nu blev det inte så. Men bolaget har ju ett moraliskt förpliktigande. Vi förväntar oss att de gör stora investeringar, säger kommunalrådet Tobias Eriksson (S).

Grönklittsgruppen ska enligt avtalsförslaget betala en kontant köpeskilling på 1 961 310 kronor för Sunne Turism AB. Den aktuella marken och anläggningstillgångarna, som kommunen överlåter till Sunne Turism AB, får kommunen en revers för, alltså ett skuldebrev, på drygt 9,5 miljoner kronor.

– Övertagandet av lånet på 6,9 miljoner blir en intern angelägenhet för Grönklitt, säger Tobias Eriksson (S). Grönklittsgruppens styrelse tar beslut på torsdagen. Vd:n Mark Baljeu kunde inte ge någon kommentar på onsdagen.

Vattenlandet säljs

Vattenlandets största fordringsägare, Fryksdalsbankens sparbank, ser fram emot att Grönklittsgruppen tar över verksamheten.

– Vi räknar med att totalt ha förlorat 20 miljoner kronor på Vattenlandet när detta är klart. Men nu finns de rätta förutsättningarna, säger Ola Evensson, bankens vd.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.