2016-03-08 11:51

2016-03-22 08:42

Kommunen säljer Kolsnäs för 18,5 miljoner kronor

SUNNE: Grönklittsgruppen övertar Sunne Turism AB:s aktier

(UPPDATERAD) Grönklittsgruppen får köpa Kolsnäs av Sunne kommun för 18,5 miljoner kronor. Campingen, folkparken, grusplanen och en närliggande yta att expandera på ingår.
Grönklittsgruppen avser att göra mångmiljoninvesteringar i området.

Grönklittsgruppen drog längsta strået i kampen om Kolsnäs.

– Det är en kompetent och resursstark investerare som kommer att bidra till utveckling av Sunne. Det blir en starkare enhet eftersom de vill köpa både Kolsnäsområdet av kommunen och förvärva Vattenlandet genom konkursförvaltaren. Vårt gemensamma mål är att öka turismen och se till att Sunne återtar platsen som Värmlands mest självklara destinationsort, säger Tobias Eriksson, kommunstyrelsens ordförande i Sunne.

Udden ingår inte

Grönklittsgruppen AB har ökat omsättningen på Orsa Grönklitt och Orsa Camping från 38 miljoner kronor till dagens 123 miljoner kronor på tio år.

I avtalsförslaget ingår att köparen tar över turistbolagets skulder, vilket innebär att köpeskillingen landar på 1,9 miljoner kronor. Kommunen behåller Kolsnäsudden, stranden och hundbadet. Ortsbefolkningen ska även i framtiden kunna nyttja poolen på campingområdet samt logen för motionsdans.

Hela Sunne sa nej

Partiet Hela Sunne ville återremittera ärendet vid kommunstyrelsens möte.

– Grönklittsgruppens avsikt om att investera 70 miljoner kronor under två år, 58 miljoner i campingen och 12 miljoner i vattenlandet, vill vi få in en vitesklausul om, annars finns inga garantier, säger Björn Gillberg (HS) till NWT. Hela Sunne och Miljöpartiet röstade nej mot KS-beslutet, som klubbades med siffrorna 9-2.

Det är genom det helägda dotterbolaget Svenska Campingpärlor som Grönklittsgruppen vill köpa loss Kolsnäs. Först ska bolagets styrelse respektive Sunnes kommunfullmäktige godkänna avtalet.

Fullmäktige har nästa möte den 21 mars.

Grönklittsgruppen drog längsta strået i kampen om Kolsnäs.

– Det är en kompetent och resursstark investerare som kommer att bidra till utveckling av Sunne. Det blir en starkare enhet eftersom de vill köpa både Kolsnäsområdet av kommunen och förvärva Vattenlandet genom konkursförvaltaren. Vårt gemensamma mål är att öka turismen och se till att Sunne återtar platsen som Värmlands mest självklara destinationsort, säger Tobias Eriksson, kommunstyrelsens ordförande i Sunne.

Udden ingår inte

Grönklittsgruppen AB har ökat omsättningen på Orsa Grönklitt och Orsa Camping från 38 miljoner kronor till dagens 123 miljoner kronor på tio år.

I avtalsförslaget ingår att köparen tar över turistbolagets skulder, vilket innebär att köpeskillingen landar på 1,9 miljoner kronor. Kommunen behåller Kolsnäsudden, stranden och hundbadet. Ortsbefolkningen ska även i framtiden kunna nyttja poolen på campingområdet samt logen för motionsdans.

Hela Sunne sa nej

Partiet Hela Sunne ville återremittera ärendet vid kommunstyrelsens möte.

– Grönklittsgruppens avsikt om att investera 70 miljoner kronor under två år, 58 miljoner i campingen och 12 miljoner i vattenlandet, vill vi få in en vitesklausul om, annars finns inga garantier, säger Björn Gillberg (HS) till NWT. Hela Sunne och Miljöpartiet röstade nej mot KS-beslutet, som klubbades med siffrorna 9-2.

Det är genom det helägda dotterbolaget Svenska Campingpärlor som Grönklittsgruppen vill köpa loss Kolsnäs. Först ska bolagets styrelse respektive Sunnes kommunfullmäktige godkänna avtalet.

Fullmäktige har nästa möte den 21 mars.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.