2016-02-29 16:26

2016-03-01 06:38

"Inför lokal valuta i Sunne"

POLITIK: Vill stimulera Sunnes näringsliv

Centerns ungdomsförbund vill införa en lokal valuta i Sunne – en så kallad ”Sunnedollar”.
– Vi vill att Sunne ska växa. Att företagen som finns här utvecklas och fler jobb skapas. För att det ska ske, måste folk handla mer på orten, förklarar Emil Johansson, ordförande i Centerns ungdomsförbund i Sunne.

Förslaget har Centerns ungdomsförbund i Sunne gemensamt tagit fram, och tanken med Sunnedollarn är att den ska vara ett bonussystem. Handlar du i Sunne, ska du samtidigt kunna dra ett plastkort som registrerar en bonus, som sedan leder till att du får rabatt hos olika företag på orten. Ju fler bonuspoäng, desto större rabatt får du.

Allt på idéstadiet

Exakt hur systemet ska fungera rent praktiskt, är inte helt klart.

– Om det ska vara ett plastkort eller fungera på annat sätt får kommunens tjänstemän på näringslivsenheten titta på. Allting är ännu på idéstadiet, och vi ska försöka få vår fullmäktigegrupp att lägga fram förslaget i fullmäktige, berättar Emil.

Liknar en håla

Grundtanken är att de vill stimulera Sunnes näringsliv.

– Vi känner att Sunne har stannat av. Hotell och butiker läggs ner och lokaler står tomma. Många unga tycker att kommunen alltmer liknar en håla och flyr härifrån. Vi måste vända trenden och sätta Värmlands mest företagsamma kommun på kartan igen, berättar han.

Förslaget har Centerns ungdomsförbund i Sunne gemensamt tagit fram, och tanken med Sunnedollarn är att den ska vara ett bonussystem. Handlar du i Sunne, ska du samtidigt kunna dra ett plastkort som registrerar en bonus, som sedan leder till att du får rabatt hos olika företag på orten. Ju fler bonuspoäng, desto större rabatt får du.

Allt på idéstadiet

Exakt hur systemet ska fungera rent praktiskt, är inte helt klart.

– Om det ska vara ett plastkort eller fungera på annat sätt får kommunens tjänstemän på näringslivsenheten titta på. Allting är ännu på idéstadiet, och vi ska försöka få vår fullmäktigegrupp att lägga fram förslaget i fullmäktige, berättar Emil.

Liknar en håla

Grundtanken är att de vill stimulera Sunnes näringsliv.

– Vi känner att Sunne har stannat av. Hotell och butiker läggs ner och lokaler står tomma. Många unga tycker att kommunen alltmer liknar en håla och flyr härifrån. Vi måste vända trenden och sätta Värmlands mest företagsamma kommun på kartan igen, berättar han.