2016-02-25 09:22

2016-02-25 10:14

"Vi skapar bilder från varsitt håll"

KONST: Bröderna Samuelsson ställer ut i Munkfors

För de flesta är han mest känd som trubadur och pappa till Packmopedsturnén. Men i utställningen Med och utan skägg, som öppnar på Galleri W-art i Munkfors i morgon, får publiken möta honom som konstnär. Där ställer Göran Samuelsson ut sina alster tillsammans med sin bror Samuel Samuelsson.
– Vi skapar bilder från varsin sida av stängslet, säger Göran.

Bägge bröderna Samuelsson, Göran och Samuel - som i dag bor i Gerlesborg i Bohuslän - livnär sig på sin kreativa ådra.

– Samuel är ”riktig” konstnär, så att säga, medan jag gör det som en hobby och har musiken i första rummet.

Mycket humor

Även uttrycken på dukarna skiljer sig åt. Samuel använder mest olja och akryl, medan akvarell är Görans metod.

– Samuel målar ganska bildfattigt, men med väldigt mycket humor. Det kan bara vara en person som står i ett hörn och som i sig inte säger så mycket, men så läser man titeln nertill och det faller på plats. Man kan tänka sig mycket berättelser i hans målningar. Jag som musiker skapar ju också berättelser och bilder, men från andra sidan stängslet så att säga.

Samuels bilder har även charmat in sig hos några packmopedister.

– Plura och Wille Craaford köpte en gång en av hans tavlor, en med en resväska på, som de skulle ha delad vårdnad om, säger Göran.

Bättre än slagsmål

Med och utan skägg – som helt enkelt anspelar på att Samuel har skägg och Göran inte – har sitt ursprung i att Samuel ställde ut några av sina tavlor hemma hos Göran när han deltog i Konstrundan för ett par år sedan. Utställningen är en av få saker som bröderna gjort gemensamt genom åren.

– Vi har väl nästan inte gjort något ihop sedan vi slogs när vi var små, så det känns väldigt kul och spännande. För egen del kände jag att jag också ville visa upp en ny sida av mig. Tänk att det skulle bli så illa att vi båda skulle hålla på med konst, skrattar Göran.

Bägge bröderna Samuelsson, Göran och Samuel - som i dag bor i Gerlesborg i Bohuslän - livnär sig på sin kreativa ådra.

– Samuel är ”riktig” konstnär, så att säga, medan jag gör det som en hobby och har musiken i första rummet.

Mycket humor

Även uttrycken på dukarna skiljer sig åt. Samuel använder mest olja och akryl, medan akvarell är Görans metod.

– Samuel målar ganska bildfattigt, men med väldigt mycket humor. Det kan bara vara en person som står i ett hörn och som i sig inte säger så mycket, men så läser man titeln nertill och det faller på plats. Man kan tänka sig mycket berättelser i hans målningar. Jag som musiker skapar ju också berättelser och bilder, men från andra sidan stängslet så att säga.

Samuels bilder har även charmat in sig hos några packmopedister.

– Plura och Wille Craaford köpte en gång en av hans tavlor, en med en resväska på, som de skulle ha delad vårdnad om, säger Göran.

Bättre än slagsmål

Med och utan skägg – som helt enkelt anspelar på att Samuel har skägg och Göran inte – har sitt ursprung i att Samuel ställde ut några av sina tavlor hemma hos Göran när han deltog i Konstrundan för ett par år sedan. Utställningen är en av få saker som bröderna gjort gemensamt genom åren.

– Vi har väl nästan inte gjort något ihop sedan vi slogs när vi var små, så det känns väldigt kul och spännande. För egen del kände jag att jag också ville visa upp en ny sida av mig. Tänk att det skulle bli så illa att vi båda skulle hålla på med konst, skrattar Göran.