2016-02-22 15:34

2016-02-22 15:34

Inga moduler byggs

SUNNE: Siktar långsiktigt

Det blir inget modulbygge norr om Sparbankhankshallen, avsett för ensamkommande flyktingbarn.
– Det blir dyrare och kommer att ta längre tid än vad vi trott. Nu satsar vi på något långsiktigt i stället, berättar kommunalråd Tobias Eriksson (S).

Arbetet med att ordna boendeplatser för ensamkommande barn fortsätter i Sunne. Men planerna på att bygga moduler för ett HVB-hem med tjugo platser norr om Sparbankshallen skrinläggs alltså, som läget ser ut just nu.

– Tanken med modulbygget var att vi skulle få till en snabb lösning och vinna tid. Men när vi började undersöka det närmare visade det sig att prislappen var hög och leveranstiden lång på modulerna. Dessutom behöver man göra en detaljplan för området, och det tar tid.

Så nu jobbar man för en långsiktig lösning i stället, för en kortsiktig.

– Vi vill inte stressa fram någonting så vi har gett tjänstemän i uppdrag att jobba med två alternativ, antingen att använda ett redan befintligt hus eller att bygga långsiktigt boende, antingen lägenheter eller radhus, på Torvnäs.

Arbetet med att ordna boendeplatser för ensamkommande barn fortsätter i Sunne. Men planerna på att bygga moduler för ett HVB-hem med tjugo platser norr om Sparbankshallen skrinläggs alltså, som läget ser ut just nu.

– Tanken med modulbygget var att vi skulle få till en snabb lösning och vinna tid. Men när vi började undersöka det närmare visade det sig att prislappen var hög och leveranstiden lång på modulerna. Dessutom behöver man göra en detaljplan för området, och det tar tid.

Så nu jobbar man för en långsiktig lösning i stället, för en kortsiktig.

– Vi vill inte stressa fram någonting så vi har gett tjänstemän i uppdrag att jobba med två alternativ, antingen att använda ett redan befintligt hus eller att bygga långsiktigt boende, antingen lägenheter eller radhus, på Torvnäs.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.