2016-02-16 10:56

2016-02-16 10:56

Sex lekplatser tas bort

SUNNE: "Vi vill satsa på de som blir kvar i stället"

Ett antal lekplatser i Sunne har blivit så slitna att de inte längre är säkra. Därför tas de bort.
– Vi har inte pengar till att underhålla dem. Då är det bättre att satsa på dem som blir kvar, säger Anna-Carin Andersson, GIS-ingenjör på Sunne kommun.

I centrala Sunne är det fyra lekplatser, de vid Hasselbol, Bondevägen, Klövervägen och Klockareplan, som berörs. Den vid Hasselbol är redan nedmonterad och övriga ska tas bort så fort som möjligt. Utanför centrala Sunne är det lekplatsen på Tossebergsklätten och en i Gräsmark som försvinner.

– Framför allt handlar det om säkerhet. Kraven på lekplatser är höga och utrustningen är väldigt dyr. Därför känns det naturligt att kunna hålla de lekplatser som finns både säkra och attraktiva, säger Anna-Carin Andersson.

Tillgängliga efter skoltid

Lekplatserna på kommunens förskolor och skolor är tillgängliga för alla efter skoltid och räknas därför in bland de i centrala Sunne som är kvar.

– Vi ska gå över alla kvarvarande lekplatser noga nu och se hur vi ska prioritera. Säkerheten är alltid viktigast, säger Anna-Carin Andersson.

I centrala Sunne är det fyra lekplatser, de vid Hasselbol, Bondevägen, Klövervägen och Klockareplan, som berörs. Den vid Hasselbol är redan nedmonterad och övriga ska tas bort så fort som möjligt. Utanför centrala Sunne är det lekplatsen på Tossebergsklätten och en i Gräsmark som försvinner.

– Framför allt handlar det om säkerhet. Kraven på lekplatser är höga och utrustningen är väldigt dyr. Därför känns det naturligt att kunna hålla de lekplatser som finns både säkra och attraktiva, säger Anna-Carin Andersson.

Tillgängliga efter skoltid

Lekplatserna på kommunens förskolor och skolor är tillgängliga för alla efter skoltid och räknas därför in bland de i centrala Sunne som är kvar.

– Vi ska gå över alla kvarvarande lekplatser noga nu och se hur vi ska prioritera. Säkerheten är alltid viktigast, säger Anna-Carin Andersson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.