2016-02-15 12:49

2016-02-15 12:50

Miller Graphics ansluter sig till Paper Province

SUNNE: Stort seminarium i Sunne sommaren 2016

Miller Graphics Group är ett av Europas främsta företag inom prepress, tillverkning av tryckformar och försäljning av tillbehör till den grafiska industrin.
Bolaget ansluter sig nu till Paper Province, företagsklustret inom skogsbaserad bioekonomi i Värmland, Dalsland och Närke.

Hos Miller Graphics i Sunne arbetar närmare 60 personer med prepresstjänster.

– Vi är ett av Europas största prepressföretag, berättar Mikael Eriksson, vd i Sunne. Kunderna består i huvudsak av företag i Sverige, Norge och Danmark. Slutprodukterna, som till stor del utgörs av livsmedelsförpackningar, finns i så gott som alla livsmedelsaffärer i landet. Miller Graphics i Sunne säljer dock även tillbehör till tryckprocessen som rengöringsvätskor och raklar.

Värdefull personal

– Våra anställda är vår största tillgång, den kunskap som vi får från att verka på så många marknader gör att vi har samlat på oss en mycket hög kompetensbank. De maskiner vi har här kan nästan vem som helst köpa men inte personalen och deras kunskap, säger Mikael Eriksson.

– Oavsett tryckmetod; offset, digital, djuptryck eller flexo kan vi hjälpa kunderna, säger säljchefen Håkan Nilsson.

Över 80 år

Miller Graphics i Sunne startades 1932 av Gösta Miller och verksamheten bestod då av stämpeltillverkning. Idag utgörs Miller Graphics Group av 16 enheter utspridda över elva länder; Sverige, Finland, Lettland, Storbritannien, Irland, Frankrike, Belgien, Holland, Polen, Marocko och Algeriet. De olika enheterna inom gruppen har en mycket tät samverkan och har gemensamt utvecklat Millnet, ett kundorienterat produktions- och affärssystem. Det ger kontroll och spårbarhet avseende allt som hänt i ett uppdrag. Genom kundportalen kan kunden själva lägga order, följa den, göra ändringar, se hur jobbet kommer att se ut och sen godkänna det online dygnet runt.

Seminarium i Sunne

Man arbetar även mycket med utvecklingsprojekt tillsammans med kunder och erbjuder även utbildning inom tryck.

Ahlmarkskoncernen, som sedan 1984 är ägare av företaget, har även verksamhet inom sjöfart, handel och industri, omsätter cirka 350 miljoner euro och har närmare 1 500 anställda. Miller Graphics Group står för cirka 50 miljoner euro av dessa och har 450 anställda.

Miller Graphics arrangerar vartannat år ett seminarium, Flexo Forum. Sommaren 2016 hålls seminariet i Sunne mellan den 30 augusti till 1 september. Under dagarna bjuds det på föredrag och vinnaren till tävlingen Miller Impression Award får ta emot pris. Dessutom bjuder Miller Graphics in till öppet hus. 2014 deltog närmare 200 personer varav en del utländska gäster.

Samarbete i kluster

I ett pressmeddelande på måndagen skriver Miller Graphics Group att man nu ansluter sig till Paper Province.

Paper Province är ett företagskluster inom skogsbaserad bioekonomi i Värmland, Dalsland och Närke med ett nationellt uppdrag av innovationsmyndigheten Vinnova att utveckla en regional bioekonomi med skogen som råvara. Externa mätningar visar att klustrets arbete leder till nya produkter och tjänster, ökad försäljning och fler jobb.

Hos Miller Graphics i Sunne arbetar närmare 60 personer med prepresstjänster.

– Vi är ett av Europas största prepressföretag, berättar Mikael Eriksson, vd i Sunne. Kunderna består i huvudsak av företag i Sverige, Norge och Danmark. Slutprodukterna, som till stor del utgörs av livsmedelsförpackningar, finns i så gott som alla livsmedelsaffärer i landet. Miller Graphics i Sunne säljer dock även tillbehör till tryckprocessen som rengöringsvätskor och raklar.

Värdefull personal

– Våra anställda är vår största tillgång, den kunskap som vi får från att verka på så många marknader gör att vi har samlat på oss en mycket hög kompetensbank. De maskiner vi har här kan nästan vem som helst köpa men inte personalen och deras kunskap, säger Mikael Eriksson.

– Oavsett tryckmetod; offset, digital, djuptryck eller flexo kan vi hjälpa kunderna, säger säljchefen Håkan Nilsson.

Över 80 år

Miller Graphics i Sunne startades 1932 av Gösta Miller och verksamheten bestod då av stämpeltillverkning. Idag utgörs Miller Graphics Group av 16 enheter utspridda över elva länder; Sverige, Finland, Lettland, Storbritannien, Irland, Frankrike, Belgien, Holland, Polen, Marocko och Algeriet. De olika enheterna inom gruppen har en mycket tät samverkan och har gemensamt utvecklat Millnet, ett kundorienterat produktions- och affärssystem. Det ger kontroll och spårbarhet avseende allt som hänt i ett uppdrag. Genom kundportalen kan kunden själva lägga order, följa den, göra ändringar, se hur jobbet kommer att se ut och sen godkänna det online dygnet runt.

Seminarium i Sunne

Man arbetar även mycket med utvecklingsprojekt tillsammans med kunder och erbjuder även utbildning inom tryck.

Ahlmarkskoncernen, som sedan 1984 är ägare av företaget, har även verksamhet inom sjöfart, handel och industri, omsätter cirka 350 miljoner euro och har närmare 1 500 anställda. Miller Graphics Group står för cirka 50 miljoner euro av dessa och har 450 anställda.

Miller Graphics arrangerar vartannat år ett seminarium, Flexo Forum. Sommaren 2016 hålls seminariet i Sunne mellan den 30 augusti till 1 september. Under dagarna bjuds det på föredrag och vinnaren till tävlingen Miller Impression Award får ta emot pris. Dessutom bjuder Miller Graphics in till öppet hus. 2014 deltog närmare 200 personer varav en del utländska gäster.

Samarbete i kluster

I ett pressmeddelande på måndagen skriver Miller Graphics Group att man nu ansluter sig till Paper Province.

Paper Province är ett företagskluster inom skogsbaserad bioekonomi i Värmland, Dalsland och Närke med ett nationellt uppdrag av innovationsmyndigheten Vinnova att utveckla en regional bioekonomi med skogen som råvara. Externa mätningar visar att klustrets arbete leder till nya produkter och tjänster, ökad försäljning och fler jobb.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.