2016-02-12 09:27

2016-02-12 09:27

"Fäll regeringen Löfven"

SUNNE: CUF i Sunne går emot moderpartiet och vill se en Alliansregering redan i höst

Centerpartiets Ungdomsförbund (CUF) i Sunne vill fälla regeringen snarast möjligt och att Alliansen lägger en gemensam budget som kan antas med stöd av SD.

– Vi är i stort sett den enda lokalavdelningen av CUF som är beredda att gå så här långt, men vi tycker att det är viktigt att det blir en rejäl och seriös debatt om det här, säger Emil Johansson, ordförande för CUF i Sunne.

Så här skriver CUF Sunne bland annat i sitt utspel:

”Den socialdemokratiskt ledda regeringen har gett tydliga besked, man är beredd att riskera ekonomin, man är beredd att offra jobben och miljön, man är beredd att flytta makten från folket till staten. Man är redo för att offra det som svenskarna under decennier kämpat för att bygga upp – en stark ekonomi, ett starkt civilsamhälle, en miljöpolitik värd namnet och Sveriges anseende utomlands. ... Miljöpartiets bruna energipolitik sätter skräck i industrier och familjer när skatten ska höjas på såväl kärnkraft som vindkraft och solenergi samt småskalig elproduktion.”

Emil Johansson ser inget konstigt med att CUF i Sunne driver en annan linje än moderpartiet.

– Vissa kanske tycker att vi är för radikala, men vi ser ingen anledning att vänta, Sverige behöver en annan regering som på allvar kan ta sig an Sveriges utmaningar. Vi vet att många väljare är missnöjda med regeringen och stödjer oss i vår ståndpunkt, då måste man också gå till handling.

Tydlighet

Enligt Emil Johansson behöver Sverige och svensk borgerlighet unga politiker som är tydliga.

– Många makthavare har varit inom politiken så pass länge att de inte längre kan se vilka problem deras system skapar och de blir dessutom väldigt benägna att kompromissa. Då krävs det politiker som säger ifrån och markerar tydligt vilken väg vi ska gå.

Några motsättningar mellan yngre och äldre centerpartister finns inte, enligt Johansson.

– Det finns en förståelse för att vi tycker så här. Vi har en god och nära relation med Centern i Sunne.

Något som bekräftas av Gunilla Ingemyr (C), oppositionsråd och andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Vi ser väldigt positivt på att vi har CUF i Sunne. Vi vill ju vänta till valet 2018, men inom ett parti ska det vara högt i tak. Vi ska alltid lyssna på varandra, säger hon.

Och CUF i Sunne tänker fortsätta att driva sin linje.

– Vi tillhör en politisk generation som tycker att det är väldigt viktigt med tydlighet. Både gentemot väljarna och media, säger Emil Johansson.

Så här skriver CUF Sunne bland annat i sitt utspel:

”Den socialdemokratiskt ledda regeringen har gett tydliga besked, man är beredd att riskera ekonomin, man är beredd att offra jobben och miljön, man är beredd att flytta makten från folket till staten. Man är redo för att offra det som svenskarna under decennier kämpat för att bygga upp – en stark ekonomi, ett starkt civilsamhälle, en miljöpolitik värd namnet och Sveriges anseende utomlands. ... Miljöpartiets bruna energipolitik sätter skräck i industrier och familjer när skatten ska höjas på såväl kärnkraft som vindkraft och solenergi samt småskalig elproduktion.”

Emil Johansson ser inget konstigt med att CUF i Sunne driver en annan linje än moderpartiet.

– Vissa kanske tycker att vi är för radikala, men vi ser ingen anledning att vänta, Sverige behöver en annan regering som på allvar kan ta sig an Sveriges utmaningar. Vi vet att många väljare är missnöjda med regeringen och stödjer oss i vår ståndpunkt, då måste man också gå till handling.

Tydlighet

Enligt Emil Johansson behöver Sverige och svensk borgerlighet unga politiker som är tydliga.

– Många makthavare har varit inom politiken så pass länge att de inte längre kan se vilka problem deras system skapar och de blir dessutom väldigt benägna att kompromissa. Då krävs det politiker som säger ifrån och markerar tydligt vilken väg vi ska gå.

Några motsättningar mellan yngre och äldre centerpartister finns inte, enligt Johansson.

– Det finns en förståelse för att vi tycker så här. Vi har en god och nära relation med Centern i Sunne.

Något som bekräftas av Gunilla Ingemyr (C), oppositionsråd och andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Vi ser väldigt positivt på att vi har CUF i Sunne. Vi vill ju vänta till valet 2018, men inom ett parti ska det vara högt i tak. Vi ska alltid lyssna på varandra, säger hon.

Och CUF i Sunne tänker fortsätta att driva sin linje.

– Vi tillhör en politisk generation som tycker att det är väldigt viktigt med tydlighet. Både gentemot väljarna och media, säger Emil Johansson.