2016-02-12 16:41

2016-02-12 16:41

Café för kvinnor startas i Sunne

SUNNE: Öppet hus på internationella kvinnodagen

På internationella kvinnodagen den 8 mars startas ett kvinnocafé i Sunne.

Bakom idén står väninnorna Medine Yildiz och Annelie Ulfvenstierna.
– Vi vill ge kvinnor chansen att prata svenska och lära sig mer om svensk kultur, säger Medine Yildiz.

Det nya kvinnocaféet i Sunne riktar sig inte bara till nyanlända kvinnor – alla kvinnor är välkomna.

– Vi kommer att hålla till i Megafons lokaler på förmiddagarna. Syftet är att lära känna nya människor och bygga upp en verksamhet där man kan hjälpa varandra och ha roligt ihop i all enkelhet, säger Annelie Ulfvenstierna.

Träna magdans

– Vi kan hjälpa nyanlända kvinnor genom att förklara hur svenska samhället fungerar och till exempel ringa Försäkringskassan. Det kan även bli annan verksamhet med fysiska aktiviteter, som magdans, säger Medine Yildiz.

Vid premiären på internationella kvinnodagen hålls öppet hus med tårtkalas.

– Det känns som en väldigt passande dag att starta kvinnocaféet. Just nu söker vi sponsorer till caféet, som kommer att sälja fika till självkostnadspris, säger Medine Yildiz.

Hur väcktes idén?

– Vi bor grannar och har under många middagar ihop pratat om att starta ett kvinnocafé. Kvinnorna blir ofta sittande hemma efter SFI-undervisningen. Min uppfattning är att männen rör sig mer ute i samhället. Det här är ett bra sätt att träffas, säger Annelie Ulfvenstierna.

Det nya kvinnocaféet i Sunne riktar sig inte bara till nyanlända kvinnor – alla kvinnor är välkomna.

– Vi kommer att hålla till i Megafons lokaler på förmiddagarna. Syftet är att lära känna nya människor och bygga upp en verksamhet där man kan hjälpa varandra och ha roligt ihop i all enkelhet, säger Annelie Ulfvenstierna.

Träna magdans

– Vi kan hjälpa nyanlända kvinnor genom att förklara hur svenska samhället fungerar och till exempel ringa Försäkringskassan. Det kan även bli annan verksamhet med fysiska aktiviteter, som magdans, säger Medine Yildiz.

Vid premiären på internationella kvinnodagen hålls öppet hus med tårtkalas.

– Det känns som en väldigt passande dag att starta kvinnocaféet. Just nu söker vi sponsorer till caféet, som kommer att sälja fika till självkostnadspris, säger Medine Yildiz.

Hur väcktes idén?

– Vi bor grannar och har under många middagar ihop pratat om att starta ett kvinnocafé. Kvinnorna blir ofta sittande hemma efter SFI-undervisningen. Min uppfattning är att männen rör sig mer ute i samhället. Det här är ett bra sätt att träffas, säger Annelie Ulfvenstierna.