2016-02-09 08:19

2016-02-09 14:09

"Nu hoppas vi på kyla"

RALLY SWEDEN: Vargåsensträckan körs som planerat

Under måndagen blev det klart att Vargåsensträckan körs i rallyt två gånger nu på lördag. Och vid Colins Crest förväntar man sig som vanligt folkfest med uppträdanden och tävlingar.

Rally Sweden Historic stryks, precis som några sträckor. Vargåsensträckan däremot, körs som planerat enligt måndagens presskonferens. Första starten går klockan tio på lördagsförmiddagen. Andra gången skulle starten ha gått vid fyra, men eftersom andra varvet i Fredriksberg stryks tidigareläggs den till 13.52.

Under måndagsförmiddagen öste regnet ner över Colins Crest. Men MIF:s ordförande Sven Eriksson var inte direkt orolig.

– Inte om det slutar regna, och går över i minusgrader. Och enligt väderprognosen ska det komma kyla under tisdagen. Det finns tjäle i marken, det är mest på ytan som det är blött och av den två mil långa sträckan är det ungefär en kilometer som det är problem med tjällossning just nu. Så nu hoppas vi att temperaturen kryper ner under nollan. Då blir det bra, berättar han och tittar ut över området som byggts upp. På ena sidan är det flera VIP-loger, och på andra sidan finns det stora publikområdet, liksom en scen.

– Där kommer ett finskt band att uppträda under dagen. Volkswagen kommer även att arrangera tävling här, i pausen mitt på dagen.

Rally Sweden Historic stryks, precis som några sträckor. Vargåsensträckan däremot, körs som planerat enligt måndagens presskonferens. Första starten går klockan tio på lördagsförmiddagen. Andra gången skulle starten ha gått vid fyra, men eftersom andra varvet i Fredriksberg stryks tidigareläggs den till 13.52.

Under måndagsförmiddagen öste regnet ner över Colins Crest. Men MIF:s ordförande Sven Eriksson var inte direkt orolig.

– Inte om det slutar regna, och går över i minusgrader. Och enligt väderprognosen ska det komma kyla under tisdagen. Det finns tjäle i marken, det är mest på ytan som det är blött och av den två mil långa sträckan är det ungefär en kilometer som det är problem med tjällossning just nu. Så nu hoppas vi att temperaturen kryper ner under nollan. Då blir det bra, berättar han och tittar ut över området som byggts upp. På ena sidan är det flera VIP-loger, och på andra sidan finns det stora publikområdet, liksom en scen.

– Där kommer ett finskt band att uppträda under dagen. Volkswagen kommer även att arrangera tävling här, i pausen mitt på dagen.