2016-02-08 09:15

2016-02-09 16:39

"Vi vill inspirera folk att våga spela"

SUNNE: Hejdlöst sväng när besökarna jammade loss

Alla ska kunna njuta av att musicera ihop med andra – oavsett om man är total novis eller professionell musiker. Med ledorden att alla ska vara med satsar Megafon på så kallade jam sessions den första fredagen i varje månad.

Spelledare är Linnéa Rogne och Jonatan Danielsson. De utgör den akustiska duon Krax, som tidigare underhållit på Megafons evenemang vid flera tillfällen.

– Vi fick förfrågan av Cecila Ramström här på Megafon om vi kunde tänka oss att leda en jam session, och då svarade vi självklart ja, säger Linnéa.

För alla

En jam session innebär helt enkelt att ett gäng personer samlas och improviserar musik tillsammans. Om man sedan egentligen kan spela ett instrument eller inte spelar mindre roll – man jobbar fram det längs vägen.

– Om någon som kan spela gitarr börjar dra några ackord kan ju andra enkelt haka på och trumma i takt, nynna med eller bara klappa takten. På så sätt kan alla vara delaktiga, oavsett om man är tondöv eller har absolut gehör. Och vill man lära sig spela ett instrument är det ju ett jättebra tillfälle att bekanta sig med det och lära sig från någon som redan kan, säger Linnéa.

Och kanske krävs det bara att någon tar initiativet och visar vägen, för efter en lite trevande start med åhörare som bara lyssnade på henne och Jonatan, tog det inte många minuter förrän alla i rummet deltog genom klinkande, plinkande, bankande, stampande och starka röster som fick väggarna att skaka.

Spelledare är Linnéa Rogne och Jonatan Danielsson. De utgör den akustiska duon Krax, som tidigare underhållit på Megafons evenemang vid flera tillfällen.

– Vi fick förfrågan av Cecila Ramström här på Megafon om vi kunde tänka oss att leda en jam session, och då svarade vi självklart ja, säger Linnéa.

För alla

En jam session innebär helt enkelt att ett gäng personer samlas och improviserar musik tillsammans. Om man sedan egentligen kan spela ett instrument eller inte spelar mindre roll – man jobbar fram det längs vägen.

– Om någon som kan spela gitarr börjar dra några ackord kan ju andra enkelt haka på och trumma i takt, nynna med eller bara klappa takten. På så sätt kan alla vara delaktiga, oavsett om man är tondöv eller har absolut gehör. Och vill man lära sig spela ett instrument är det ju ett jättebra tillfälle att bekanta sig med det och lära sig från någon som redan kan, säger Linnéa.

Och kanske krävs det bara att någon tar initiativet och visar vägen, för efter en lite trevande start med åhörare som bara lyssnade på henne och Jonatan, tog det inte många minuter förrän alla i rummet deltog genom klinkande, plinkande, bankande, stampande och starka röster som fick väggarna att skaka.