2016-02-08 17:38

2016-02-08 17:38

"Målet är att gå ner trettio kilo"

SUNNE: Närheten till mötena avgörande

En av deltagarna vid Viktväktarnas möte i Torsberg var Helene Hellman som satt som mål att gå ner trettio kilo på ett år.

Och hon är motiverad.
– Nu har jag nära till mötena, så nu finns inga undanflykter, berättar hon.

Hur det går, kommer ni att kunna läsa om i FB som planerar att följa hennes viktresa.

Helene Hellman var med i Viktväktarna redan 2007. Då gick hon ner trettio kilo på ett och ett halvt år. Sedan blev hon sambo i samma veva som hon började jobba på annan ort, och det gjorde det svårt att hålla vikten.

– Som sambo var det mer fokus på att ha det mysigt. Dessutom pendlade jag till jobbet och hann inte gå på Viktväktarnas möten, berättar hon.

Provade LCHF

Kilona smög sig på, och snart hade Helen gått upp de trettio kilo hon gått ner. 2013 valde hon att börja med LCHF.

– Jag skulle gifta mig, och det var en morot. LCHF funkade bra, och jag gick ner tio kilo. Men jag tröttnade på metoden. Det var så många förbud och det kändes som om jag åt kött och smör hela tiden. Det blev tråkigt. Det fina med Viktväktarna är att jag kan äta allt, men inte alltid.

Efteråt gick hon upp några kilon igen, och i maj förra året började hon på Viktväktarna, i Kil.

– Men det har inte funkat så bra, främst beroende på att jag inte haft tid att åka på alla möten, och för mig är de avgörande. Då är det någon som väger mig och som skriver upp mina resultat. Att väga sig själv hemma är inte samma sak.

Trettio kilo på ett år

Helene Hellman kommer från Forshaga men flyttade till Sunne i november, eftersom hon jobbar som kurator på Fryxellska. Nu när hon fick veta att Viktväktarna skulle starta i Sunne bestämde hon sig för att göra en nystart i viktnedgången.

– Nu finns det inte längre några undanflykter. Det spelar ingen roll om jag jobbar sent. Nu kan jag åka dit, ändå. Torsberg är fem kilometer bort. Inte fem mil.

Målet är att gå ner trettio kilo på ett år. Ett mål hon delar upp i många små delmål.

– För varje tre kilon man går ner, får man en guldstjärna. Och jag gillar ju stjärnor, så de får bli mina delmål.

Helene Hellman var med i Viktväktarna redan 2007. Då gick hon ner trettio kilo på ett och ett halvt år. Sedan blev hon sambo i samma veva som hon började jobba på annan ort, och det gjorde det svårt att hålla vikten.

– Som sambo var det mer fokus på att ha det mysigt. Dessutom pendlade jag till jobbet och hann inte gå på Viktväktarnas möten, berättar hon.

Provade LCHF

Kilona smög sig på, och snart hade Helen gått upp de trettio kilo hon gått ner. 2013 valde hon att börja med LCHF.

– Jag skulle gifta mig, och det var en morot. LCHF funkade bra, och jag gick ner tio kilo. Men jag tröttnade på metoden. Det var så många förbud och det kändes som om jag åt kött och smör hela tiden. Det blev tråkigt. Det fina med Viktväktarna är att jag kan äta allt, men inte alltid.

Efteråt gick hon upp några kilon igen, och i maj förra året började hon på Viktväktarna, i Kil.

– Men det har inte funkat så bra, främst beroende på att jag inte haft tid att åka på alla möten, och för mig är de avgörande. Då är det någon som väger mig och som skriver upp mina resultat. Att väga sig själv hemma är inte samma sak.

Trettio kilo på ett år

Helene Hellman kommer från Forshaga men flyttade till Sunne i november, eftersom hon jobbar som kurator på Fryxellska. Nu när hon fick veta att Viktväktarna skulle starta i Sunne bestämde hon sig för att göra en nystart i viktnedgången.

– Nu finns det inte längre några undanflykter. Det spelar ingen roll om jag jobbar sent. Nu kan jag åka dit, ändå. Torsberg är fem kilometer bort. Inte fem mil.

Målet är att gå ner trettio kilo på ett år. Ett mål hon delar upp i många små delmål.

– För varje tre kilon man går ner, får man en guldstjärna. Och jag gillar ju stjärnor, så de får bli mina delmål.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.