2016-01-15 09:28

2016-01-15 09:28

Medborgardialogen ska bli bättre

SUNNE: "Vi kanske gör fel"

De styrande i Sunne kommun ska bli bättre på att kommunicera med de boende i kommunen. På senaste kommunstyrelsesammanträdet beslutade man att försöka hitta nya vägar till en bättre medborgardialog.

– Politiker och tjänstemän ska utbildas under de kommande två åren för att vi ska kunna få ett bättre grepp om den här frågan. Slutmålet är att få en bättre struktur kring hur den enskilde medborgaren kan påverka beslut och göra sin röst hörd, säger Anneli Jansson, informationsstrateg.

Kommunstyrelsens ordförande Tobias Eriksson (S) tror att mycket görs hyfsat bra redan i dag, men att det är viktigt att mer i detalj försöka analysera hur samspelet mellan kommunen och medborgarna fungerar i praktiken.

– Vi har ju till exempel haft ganska många caféträffar på Megafon. Egentligen en bra plattform, men det har inte kommit så mycket folk. Vi kanske gör fel och det måste vi rätta till i så fall, säger Tobias Eriksson.

– Politiker och tjänstemän ska utbildas under de kommande två åren för att vi ska kunna få ett bättre grepp om den här frågan. Slutmålet är att få en bättre struktur kring hur den enskilde medborgaren kan påverka beslut och göra sin röst hörd, säger Anneli Jansson, informationsstrateg.

Kommunstyrelsens ordförande Tobias Eriksson (S) tror att mycket görs hyfsat bra redan i dag, men att det är viktigt att mer i detalj försöka analysera hur samspelet mellan kommunen och medborgarna fungerar i praktiken.

– Vi har ju till exempel haft ganska många caféträffar på Megafon. Egentligen en bra plattform, men det har inte kommit så mycket folk. Vi kanske gör fel och det måste vi rätta till i så fall, säger Tobias Eriksson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.