2016-01-11 17:01

2016-01-11 20:54

Hotel Frykenstrand byter ägare

SUNNE: Ägaren Lena Bergström blir konsult istället

Efter att de senaste dryga 16 åren drivits som turist-, hotell- och konferensanläggning byter anrika Frykenstrand ägare. Ett privat fastighetsbolag med många års erfarenhet av förvärv, utveckling och förvaltning av fastigheter blir ny ägare.

Frykenstrand som för drygt 70 år sedan startade som ett semesterhem för arbetsklassens husmödrar, varit kursgård för arbetsrörelsen och som nu drivs som en renodlad turist-, konferens- och hotellanläggning får ny nya ägare.

LO, ABF och Socialdemokraterna i Värmland har sett behovet av att äga en anläggning för konferensverksamhet minska mer och mer och Lena Bergström, som både varit ägare och vd för Frykenstrand i 16 år, närmar sig 64 år och vill utveckla en egen konsultverksamhet.

– Vi har fört diskussioner om Frykenstrands framtid i ett par års tid och vi är glada över att vi hittat en ägare som vill äga och driva fastigheten på lång sikt, säger Camilla Andersson, chef för LO-distriktet Örebro-Värmland.

De sju anställda och övriga avtal kopplade till Frykenstrand ingår i köpet.

– Vi har haft professionell hjälp med att hitta en seriös, ny ägare och jag är nöjd med att efter 16 utvecklande år, med fantastisk personal och goda samarbetspartners i en kreativ kommun kunna lämna över en fin anläggning, säger Lena Bergström, ägare och vd.

Frykenstrand som för drygt 70 år sedan startade som ett semesterhem för arbetsklassens husmödrar, varit kursgård för arbetsrörelsen och som nu drivs som en renodlad turist-, konferens- och hotellanläggning får ny nya ägare.

LO, ABF och Socialdemokraterna i Värmland har sett behovet av att äga en anläggning för konferensverksamhet minska mer och mer och Lena Bergström, som både varit ägare och vd för Frykenstrand i 16 år, närmar sig 64 år och vill utveckla en egen konsultverksamhet.

– Vi har fört diskussioner om Frykenstrands framtid i ett par års tid och vi är glada över att vi hittat en ägare som vill äga och driva fastigheten på lång sikt, säger Camilla Andersson, chef för LO-distriktet Örebro-Värmland.

De sju anställda och övriga avtal kopplade till Frykenstrand ingår i köpet.

– Vi har haft professionell hjälp med att hitta en seriös, ny ägare och jag är nöjd med att efter 16 utvecklande år, med fantastisk personal och goda samarbetspartners i en kreativ kommun kunna lämna över en fin anläggning, säger Lena Bergström, ägare och vd.