2016-01-11 20:08

2016-01-11 20:09

Eriksson (S) tillbaka efter olyckan

Hallå där..

..Tobias Eriksson (S), 32 år, Sunnes kommunalråd som var med om en dramatisk olycka fredagen den 18 september och nu är tillbaka på jobbet igen.

Är du helt återställd?

– Jag är så gott som helt återställd och rehabtränar för fullt.

Hur allvarlig var skadan?

– Den var väldigt mycket allvarligare än jag trodde från början. Två frakturer, en på halsryggen och en på nackkotan. Hade smällen tagit högre upp hade jag kunnat bli förlamad eller dött. Jag hade tur i oturen!

Hur gick olyckan till?

– Jag halkade i trappan hemma och tappade balansen. Jag gjorde en piruett och slog nacken mot trappkanten. Olyckan hände vid 21-tiden på kvällen.

Hur har olyckan påverkat dig?

– Förut tog jag allt för givet. Under två veckors sängliggande tänkte jag mycket på nära och kära och vad jag vill göra med livet. Nu uppskattar jag saker som att kunna duscha själv eller gå och handla. Samtidigt har jag verkligen längtat tillbaka till politiken! Det är tufft, men roligt och jag vill utveckla Sunne.

Vad blir de största utmaningarna för Sunne framöver?

– Att komma i gång med byggandet och boendet. Det vi diskuterar mest just nu är hur våra behov ser ut och vad vi klarar av att investera i tid och resurser med vår befintliga personal. Vi har lagt tunga investeringar på 62 miljoner och 72 miljoner kronor år 2016 och 2017, de största investeringarna är en ny förskola och ombyggnaden av Skäggebergsskolan. En annan stor post är att renovera studentboendet Lyan vid Södra Viken. Under 2015 hann vi inte med alla investeringsobjekt som vi hade velat, till exempel centrumplanering. Vi skulle kunna investera på till exempel torget eller andra delar i centrum.

Vad säger du om hotell Selma-affären?

– Vi agerade för att få Selma i vår ägo i stället för att vänta. Nu hyr Migrationsverket fastigheten tre år framåt, men vi stänger inga dörrar inför framtiden.

...kritik från näringslivet om otydlig politik?

– Den 2 februari blir det en politikerträff med dialog om hur vi ska utveckla företagandet. Hur gör vi för att bli ännu bättre på att använda skattemedlen så effektivt som möjligt? Det bästa är att diskutera utan prestige, med högt i tak.

...anbuden på Sunne Turism AB?

– Flera företag har varit i Sunne och tittat på området, men jag vet inte hur många anbud som har kommit in ännu. Tiden går ut 15 januari.

Är du helt återställd?

– Jag är så gott som helt återställd och rehabtränar för fullt.

Hur allvarlig var skadan?

– Den var väldigt mycket allvarligare än jag trodde från början. Två frakturer, en på halsryggen och en på nackkotan. Hade smällen tagit högre upp hade jag kunnat bli förlamad eller dött. Jag hade tur i oturen!

Hur gick olyckan till?

– Jag halkade i trappan hemma och tappade balansen. Jag gjorde en piruett och slog nacken mot trappkanten. Olyckan hände vid 21-tiden på kvällen.

Hur har olyckan påverkat dig?

– Förut tog jag allt för givet. Under två veckors sängliggande tänkte jag mycket på nära och kära och vad jag vill göra med livet. Nu uppskattar jag saker som att kunna duscha själv eller gå och handla. Samtidigt har jag verkligen längtat tillbaka till politiken! Det är tufft, men roligt och jag vill utveckla Sunne.

Vad blir de största utmaningarna för Sunne framöver?

– Att komma i gång med byggandet och boendet. Det vi diskuterar mest just nu är hur våra behov ser ut och vad vi klarar av att investera i tid och resurser med vår befintliga personal. Vi har lagt tunga investeringar på 62 miljoner och 72 miljoner kronor år 2016 och 2017, de största investeringarna är en ny förskola och ombyggnaden av Skäggebergsskolan. En annan stor post är att renovera studentboendet Lyan vid Södra Viken. Under 2015 hann vi inte med alla investeringsobjekt som vi hade velat, till exempel centrumplanering. Vi skulle kunna investera på till exempel torget eller andra delar i centrum.

Vad säger du om hotell Selma-affären?

– Vi agerade för att få Selma i vår ägo i stället för att vänta. Nu hyr Migrationsverket fastigheten tre år framåt, men vi stänger inga dörrar inför framtiden.

...kritik från näringslivet om otydlig politik?

– Den 2 februari blir det en politikerträff med dialog om hur vi ska utveckla företagandet. Hur gör vi för att bli ännu bättre på att använda skattemedlen så effektivt som möjligt? Det bästa är att diskutera utan prestige, med högt i tak.

...anbuden på Sunne Turism AB?

– Flera företag har varit i Sunne och tittat på området, men jag vet inte hur många anbud som har kommit in ännu. Tiden går ut 15 januari.