2016-01-08 08:39

2016-01-08 08:39

Nystart för Bergström

KONST: Första separatutställningen på drygt 10 år

Konstnären Tommy Bergström har genom åren arbetat med olika konstnärliga projekt och konsten smyckar såväl privata hem som kommuner och landsting i olika delar av landet. Nu gör han nystart i skapandet och ställer ut ett 30-tal bilder från förr och nu på Sundsbergs Gård.

Tommy Bergström har inte ställt ut separat på över tio år. 2016 tar han ett avstamp i skapandet.

– Jag har ett galleri hemma på gården där jag har utställning vissa tider, men det har gått ett bra tag sedan sist jag var med i ett större sammanhang. Så nu ska detta bli mycket roligt. Jag är ju egentligen pensionär nu, men ser beslutet att ställa ut igen som ett slags nystart, menar Tommy, som har en lång karriär som konstnär och bildlärare bakom sig.

Landskap och stilleben

Han skapar på klassiskt vis med skiktmåleri och det har genom åren blivit olika slags konstnärliga projekt. Bergström är representerad i landsting och kommuner i Mellansverige och har haft ett 30-tal utställningar genom åren.

Landskap och stilleben inspirerar och avbildas gärna i större storlekar i såväl dämpad färgnyans som mer färgstarka objekt. Att fånga ljuset är viktigt för konstnären.

– Är det ett riktigt bra motiv, så kan jag vänta med det en lång tid före det tar form. Det pågår en skapande process hela tiden men det tar sin form på olika sätt vid olika tidpunkter. När det gäller till exempel landskap kan det vara både den vy som finns omkring mig eller landskap bortom min gräns. Att skapa i större format är både inspirerande och utmanande.

Överraskande inslag

Tekniken är i akryl och måleriet är på samma gång såväl avbildande som fritt. Som i tavlorna Dimman och Gurlita Klätt. I den senare får fantasin en portion spelrum genom den infällda björnen, som blir ett överraskningsmoment för betraktaren. Utställningen innehåller även stilleben och ett par akter.

Vernissage hålls nu på lördag.

Tommy Bergström har inte ställt ut separat på över tio år. 2016 tar han ett avstamp i skapandet.

– Jag har ett galleri hemma på gården där jag har utställning vissa tider, men det har gått ett bra tag sedan sist jag var med i ett större sammanhang. Så nu ska detta bli mycket roligt. Jag är ju egentligen pensionär nu, men ser beslutet att ställa ut igen som ett slags nystart, menar Tommy, som har en lång karriär som konstnär och bildlärare bakom sig.

Landskap och stilleben

Han skapar på klassiskt vis med skiktmåleri och det har genom åren blivit olika slags konstnärliga projekt. Bergström är representerad i landsting och kommuner i Mellansverige och har haft ett 30-tal utställningar genom åren.

Landskap och stilleben inspirerar och avbildas gärna i större storlekar i såväl dämpad färgnyans som mer färgstarka objekt. Att fånga ljuset är viktigt för konstnären.

– Är det ett riktigt bra motiv, så kan jag vänta med det en lång tid före det tar form. Det pågår en skapande process hela tiden men det tar sin form på olika sätt vid olika tidpunkter. När det gäller till exempel landskap kan det vara både den vy som finns omkring mig eller landskap bortom min gräns. Att skapa i större format är både inspirerande och utmanande.

Överraskande inslag

Tekniken är i akryl och måleriet är på samma gång såväl avbildande som fritt. Som i tavlorna Dimman och Gurlita Klätt. I den senare får fantasin en portion spelrum genom den infällda björnen, som blir ett överraskningsmoment för betraktaren. Utställningen innehåller även stilleben och ett par akter.

Vernissage hålls nu på lördag.