2015-12-18 17:01

2015-12-18 17:01

Nu drar skolbygget i gång

SUNNE: Skäggebergsskolan renoveras för 30 miljoner kronor

Som en tidig julklapp till alla dem som längtat efter totalrenovering av Skäggebergsskolan i Sunne – på fredagen togs första ”spadtaget”!

Efter många politiska turer har nu renoveringen av Skäggebergsskolan i centrala Sunne startat. Skolan ska stå rustad och klar i januari 2017. Redan till höstterminen flyttar de yngsta barnen över till de nybyggda lokalerna, medan den äldre delen rustas och byggs om.

30,1 miljoner kronor

– Årskurs fyra till sex går kvar på Åmbergsskolan som fungerar som evakueringsskola. Budgeten ligger på 30 100 000 kronor, säger Rolf Johnson, byggnadsingenjör på Sunne kommun. Norra delen av skolan byggs ut med ett tvåvåningshus, inklusive hiss. På innergården byggs ett par grupprum.

Efter många politiska turer har nu renoveringen av Skäggebergsskolan i centrala Sunne startat. Skolan ska stå rustad och klar i januari 2017. Redan till höstterminen flyttar de yngsta barnen över till de nybyggda lokalerna, medan den äldre delen rustas och byggs om.

30,1 miljoner kronor

– Årskurs fyra till sex går kvar på Åmbergsskolan som fungerar som evakueringsskola. Budgeten ligger på 30 100 000 kronor, säger Rolf Johnson, byggnadsingenjör på Sunne kommun. Norra delen av skolan byggs ut med ett tvåvåningshus, inklusive hiss. På innergården byggs ett par grupprum.