2015-12-14 13:28

2015-12-14 13:41

"Halv åtta hos mig" till Sunne

SUNNE: Matprogrammet Halv åtta hos mig söker Sunnebor

Värmländska matlagningsentusiaster ska få visa framfötterna i tv på bästa sändningstid.
Nu söker matprogrammet Halv åtta hos mig härliga karaktärer från Sunne.

I februari kommer två personer som arbetar med tv-produktionen Halv åtta hos mig att åka runt i Sunne för att träffa blivande deltagare.

Av dem väljs sedan fyra personer ut som kommer med i programmet med inspelning i mars 2016.

Alla som fyllt 18 år är hjärtligt välkomna att söka till programmet och det enda kravet är att man inte tidigare arbetat professionellt med matlagning, enligt ett pressmeddelande från produktionsbolaget ITV Studios Nordic.

Vinnaren får 15 000 kronor. Själva programmet sänds några månader efter inspelningen.

Ansökan tas emot senast 15 januari och ska innehålla kontaktuppgifter, ålder, kort beskrivning av dig som vill delta, dina intressen och ditt hem.

Och inte minst – förslag på din bästa trerättersmiddag.

Redan uppvärmda

Sunne kommun har själva drivit en egen Sunnevariant på tv-programmet ”Halv åtta hos mig” via projektet ”Ett öppnare Värmland”. Syftet med Sunnes ”Halv åtta hos mig” var att skapa nya möten mellan människor. Även i höstas söktes nya deltagare till Sunnevarianten på Jennie Lundes initiativ, med stöd från Sunne kommun.

I Sunne har det fungerat så att man lottas ihop med tre andra deltagare, träffas och umgås hemma hos varandra under fyra vinterkvällar. Värden för kvällen bjuder på en enklare middag. Man avslutar med en enklare aktivitet där alla grupper träffas tillsammans.

Men nu är det alltså dags för den ”äkta” tv-varianten på Halv åtta hos mig för Sunneborna!

I februari kommer två personer som arbetar med tv-produktionen Halv åtta hos mig att åka runt i Sunne för att träffa blivande deltagare.

Av dem väljs sedan fyra personer ut som kommer med i programmet med inspelning i mars 2016.

Alla som fyllt 18 år är hjärtligt välkomna att söka till programmet och det enda kravet är att man inte tidigare arbetat professionellt med matlagning, enligt ett pressmeddelande från produktionsbolaget ITV Studios Nordic.

Vinnaren får 15 000 kronor. Själva programmet sänds några månader efter inspelningen.

Ansökan tas emot senast 15 januari och ska innehålla kontaktuppgifter, ålder, kort beskrivning av dig som vill delta, dina intressen och ditt hem.

Och inte minst – förslag på din bästa trerättersmiddag.

Redan uppvärmda

Sunne kommun har själva drivit en egen Sunnevariant på tv-programmet ”Halv åtta hos mig” via projektet ”Ett öppnare Värmland”. Syftet med Sunnes ”Halv åtta hos mig” var att skapa nya möten mellan människor. Även i höstas söktes nya deltagare till Sunnevarianten på Jennie Lundes initiativ, med stöd från Sunne kommun.

I Sunne har det fungerat så att man lottas ihop med tre andra deltagare, träffas och umgås hemma hos varandra under fyra vinterkvällar. Värden för kvällen bjuder på en enklare middag. Man avslutar med en enklare aktivitet där alla grupper träffas tillsammans.

Men nu är det alltså dags för den ”äkta” tv-varianten på Halv åtta hos mig för Sunneborna!

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.