2015-12-10 16:47

2015-12-10 17:28

Pampig fest för Sunnes egna världsutvecklare

SUNNE: En dag av glitter och glamour i Alfred Nobels anda

Långt innan Melodifestivalen, Idol och Let's dance såg man fram emot att se vilka som skulle bli årets vinnare och föräras Nobelpriset för sina insatser inom ekonomi, kemi, medicin, fred eller litteratur. På Brogården har det blivit tradition att fira Nobeldagen med en riktig fest.
– Det är fantastiskt att se hur de äldre lever upp, säger Bengt Algotsson, som gestaltade kungen vid honnörsbordet.

Att Nobelfesten är något som Brogårdens boende, anhöriga och personal ser fram emot, går inte att ta miste på. Klirrande vinglas och mycket prat och skratt hörs ifrån över 120 festklädda gäster i stora salen när de njuter av en trerätters middag speciellt komponerad för den här årliga festen.

Nobelandan personifierad

Och nog är det helt på sin plats att Sunne har en egen Nobelfest. Enligt flera festdeltagare är ju den allra främsta pristagaren från just lilla Sunne.

– Selma Lagerlöf har betytt väldigt mycket, och inte bara för sitt författarskap, säger Inger Moberg, enhetschef på Brogården.

– Långt efter sin död betyder hon fortfarande mycket för Sunne som varumärke. Och så engagerade hon sig ju mycket i entreprenörskap, utbildning, fred och andra stora frågor.

Och fred skulle uppmärksammas även på Brogården, då personalen fick ”fredspris” i form av diplom för den värdegrundsutbildning de gått under året.

Sunnes hjältar

Linda Johansson, tillförordnad ordförande i kommunstyrelsen, var glad och hedrad över sin inbjudan till festen. Hon framhöll betydelsen av Nobeldagen, oavsett om den firas i Blå hallen eller på Brogården, för att uppmärksamma mänsklighetens framsteg.

– Det betyder otroligt mycket för hela Sverige att uppmärksamma alla som gör något bra för världen. Och jag tycker att det är fantastiskt hur man har engagerat sig på Brogården för att ge de äldre det här. Precis som nobelpristagarna har utvecklat världen med sina insatser har ju gästerna här gjort Sunne till vad det är i dag.

Att Nobelfesten är något som Brogårdens boende, anhöriga och personal ser fram emot, går inte att ta miste på. Klirrande vinglas och mycket prat och skratt hörs ifrån över 120 festklädda gäster i stora salen när de njuter av en trerätters middag speciellt komponerad för den här årliga festen.

Nobelandan personifierad

Och nog är det helt på sin plats att Sunne har en egen Nobelfest. Enligt flera festdeltagare är ju den allra främsta pristagaren från just lilla Sunne.

– Selma Lagerlöf har betytt väldigt mycket, och inte bara för sitt författarskap, säger Inger Moberg, enhetschef på Brogården.

– Långt efter sin död betyder hon fortfarande mycket för Sunne som varumärke. Och så engagerade hon sig ju mycket i entreprenörskap, utbildning, fred och andra stora frågor.

Och fred skulle uppmärksammas även på Brogården, då personalen fick ”fredspris” i form av diplom för den värdegrundsutbildning de gått under året.

Sunnes hjältar

Linda Johansson, tillförordnad ordförande i kommunstyrelsen, var glad och hedrad över sin inbjudan till festen. Hon framhöll betydelsen av Nobeldagen, oavsett om den firas i Blå hallen eller på Brogården, för att uppmärksamma mänsklighetens framsteg.

– Det betyder otroligt mycket för hela Sverige att uppmärksamma alla som gör något bra för världen. Och jag tycker att det är fantastiskt hur man har engagerat sig på Brogården för att ge de äldre det här. Precis som nobelpristagarna har utvecklat världen med sina insatser har ju gästerna här gjort Sunne till vad det är i dag.