2015-12-10 06:00

2015-12-14 14:48

Nybygge oroar 89-åring

SUNNE: "Jag vill få leva i fred"

Carin Ericsson, 89 år, önskar att få leva hemma i lugn och ro på ålderns höst.
Hon känner sig överkörd av det kommunala bostadsbolaget, som vill bygga om fastigheten där Carin bor.
– Jag är förtvivlad. Är det diktatur i Sunne?

– Folk säger att det är ett rent under att jag klarar av att bo kvar ensam hemma. Men jag trodde att jag skulle få leva i fred, säger Carin Ericsson.

Mycket dålig syn

Sunne Bostads AB vill bygga 17 nya lägenheter i kvarteret Salla, på Älvgatan i Sunne. Många äldre vill bo centralt, med nära till allt. Bostadsrätterna är planerade att byggas ovanpå hyreshuset där 89-åriga Carin bor. Hennes lägenhet ska renoveras, har hon fått veta. Det kunde ha varit något positivt att se fram emot. Men för Carin känns det precis tvärtom.

– De ska bland annat byta ut spisen mot en modern häll. Jag är i princip blind och klarar inte av spisar utan vred. Klar i huvudet är jag, men kroppen är det sämre ställt med. Och jag måste ha det på mitt sätt för att hitta mina saker, säger hon. I dag klarar Carin det mesta i vardagen helt på helt egen hand, alltifrån omfattande medicinering till städning.

”Blir omöjligt”

– Jag får hjälp att handla av bekanta, men jag värmer min mat själv. Och så tar jag Fixis till hjälp med praktiska saker när det behövs, det får alla över 75 år i kommunen. Men ska bostadsbolaget bygga ut och göra om lägenheten blir det totalt omöjligt för mig att bo kvar, säger hon.

Sunne Bostads AB:s vd Jörn Okan kunde inte ge någon kommentar om nuläget för byggplanerna på onsdagen.

– Folk säger att det är ett rent under att jag klarar av att bo kvar ensam hemma. Men jag trodde att jag skulle få leva i fred, säger Carin Ericsson.

Mycket dålig syn

Sunne Bostads AB vill bygga 17 nya lägenheter i kvarteret Salla, på Älvgatan i Sunne. Många äldre vill bo centralt, med nära till allt. Bostadsrätterna är planerade att byggas ovanpå hyreshuset där 89-åriga Carin bor. Hennes lägenhet ska renoveras, har hon fått veta. Det kunde ha varit något positivt att se fram emot. Men för Carin känns det precis tvärtom.

– De ska bland annat byta ut spisen mot en modern häll. Jag är i princip blind och klarar inte av spisar utan vred. Klar i huvudet är jag, men kroppen är det sämre ställt med. Och jag måste ha det på mitt sätt för att hitta mina saker, säger hon. I dag klarar Carin det mesta i vardagen helt på helt egen hand, alltifrån omfattande medicinering till städning.

”Blir omöjligt”

– Jag får hjälp att handla av bekanta, men jag värmer min mat själv. Och så tar jag Fixis till hjälp med praktiska saker när det behövs, det får alla över 75 år i kommunen. Men ska bostadsbolaget bygga ut och göra om lägenheten blir det totalt omöjligt för mig att bo kvar, säger hon.

Sunne Bostads AB:s vd Jörn Okan kunde inte ge någon kommentar om nuläget för byggplanerna på onsdagen.