2015-12-10 17:27

2015-12-10 18:21

Gerald fick rå om sin festklädda Karin

SUNNE: Brobygården blev Blå Hallen

Trerättersmiddag, tjusig dukning och finklädda gäster.
Stämningen var varm och högtidlig på Brogårdens Nobelfirande för boende, anhöriga och personal.

I vimlet bland de 118 matgästerna strålar före detta hushållslärarinnan Karin Larsson, 75 år, lite extra. Hon avnjuter äldreboendets traditionella Nobelmiddag tillsammans med maken Gerald för allra första gången. Alzheimers sjukdom har belägrat henne och förändrat tillvaron radikalt för paret.

– Karin flyttade hit strax före midsommar. Det känns tomt hemma på gården i Rottneros, men efter två år klarade jag inte av att ta hand om henne längre. Jag hälsar på henne nästan varje dag, säger Gerald Larsson.

”Underbar personal”

Gerald matar Karin omsorgsfullt med dessertbakelsen. Samtidigt pågår fredsprisutdelningen till de olika avdelningarna. En hyllning till vardagshjältarna som utför ett jobb ofta långt bortom glitter och glamour.

– Personalen är underbar! De arrangerar olika aktiviteter varje dag och det är mycket underhållning, säger Gerald Larsson. Alltifrån raggarbilsturer genom Sunne till korvstoppning inför julen får de äldre som orkar hänga med på.

– Under året har vi jobbat väldigt aktivt med att omsätta vår värdegrund i det praktiska arbetet. Respekt, professionalism och utveckling är ledorden, säger Inger Moberg.

Alla inom äldreomsorgen i Sunne fick en Nobelmiddag på torsdagen.

I vimlet bland de 118 matgästerna strålar före detta hushållslärarinnan Karin Larsson, 75 år, lite extra. Hon avnjuter äldreboendets traditionella Nobelmiddag tillsammans med maken Gerald för allra första gången. Alzheimers sjukdom har belägrat henne och förändrat tillvaron radikalt för paret.

– Karin flyttade hit strax före midsommar. Det känns tomt hemma på gården i Rottneros, men efter två år klarade jag inte av att ta hand om henne längre. Jag hälsar på henne nästan varje dag, säger Gerald Larsson.

”Underbar personal”

Gerald matar Karin omsorgsfullt med dessertbakelsen. Samtidigt pågår fredsprisutdelningen till de olika avdelningarna. En hyllning till vardagshjältarna som utför ett jobb ofta långt bortom glitter och glamour.

– Personalen är underbar! De arrangerar olika aktiviteter varje dag och det är mycket underhållning, säger Gerald Larsson. Alltifrån raggarbilsturer genom Sunne till korvstoppning inför julen får de äldre som orkar hänga med på.

– Under året har vi jobbat väldigt aktivt med att omsätta vår värdegrund i det praktiska arbetet. Respekt, professionalism och utveckling är ledorden, säger Inger Moberg.

Alla inom äldreomsorgen i Sunne fick en Nobelmiddag på torsdagen.