2015-12-10 17:11

2015-12-10 17:11

100 meter tårta för bion

SUNNE: Många ville ta en fika för att fira den återinvigda Teaterbiografen

I onsdags var det på dagen 100 år sedan Teaterbiografen hade sin premiärföreställning. Ett sekel senare kan Sunneborna glädjas över att biografen är nyrenoverad och minst lika pampig som i dess ungdoms dagar. På torget firades jubileet med tårta och det var många som ville vara med och fira.

Födelsedagsbarnets ålderssiffra återkom på flera sätt under firandet.

– Det är 100 meter rulltårta; en meter för varje år. Det blir minst 1500 bitar och jag hoppas att alla går åt, säger Urban Edberg från föreningen för Teaterbiografens bevarande.

Vackrast i landet

Det såldes även lotter för 100 kronor styck. Några lyckliga vinnare skulle kamma hem vinster i form av konstverk.

– Folk säger att ”självklart köper vi en lott när pengarna går till biografen”. De är otroligt positiva till att vi har Teaterbiografen och det är så roligt att den är färdig nu. Många säger att det är den vackraste biografen i Sverige, säger Urban Edberg.

– Men nu måste det vara verksamhet också, så att det fortsätter att gå runt.

En pärla

Kvällens program bestod av mycket sång och musik och flera tal till Teaterbiografens och filmkonstens ära. Johan Gustavsson, konferencier, höll ett inledande tacktal till alla som kommit till firandet, och till alla som bidragit till renoveringen av Teaterbiografen.

– Det är en ära och stor glädje att alla kommunens invånare har bidragit till att vi återigen har denna pärla i kommunen.

Födelsedagsbarnets ålderssiffra återkom på flera sätt under firandet.

– Det är 100 meter rulltårta; en meter för varje år. Det blir minst 1500 bitar och jag hoppas att alla går åt, säger Urban Edberg från föreningen för Teaterbiografens bevarande.

Vackrast i landet

Det såldes även lotter för 100 kronor styck. Några lyckliga vinnare skulle kamma hem vinster i form av konstverk.

– Folk säger att ”självklart köper vi en lott när pengarna går till biografen”. De är otroligt positiva till att vi har Teaterbiografen och det är så roligt att den är färdig nu. Många säger att det är den vackraste biografen i Sverige, säger Urban Edberg.

– Men nu måste det vara verksamhet också, så att det fortsätter att gå runt.

En pärla

Kvällens program bestod av mycket sång och musik och flera tal till Teaterbiografens och filmkonstens ära. Johan Gustavsson, konferencier, höll ett inledande tacktal till alla som kommit till firandet, och till alla som bidragit till renoveringen av Teaterbiografen.

– Det är en ära och stor glädje att alla kommunens invånare har bidragit till att vi återigen har denna pärla i kommunen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.