2015-12-07 13:55

2015-12-07 13:55

Ljus och värme på Berga galleris fyra

VÄSTRA ÄMTERVIK: Fjärde utställningen ville ge en avkopplande stund i juljäktandet

Konstpaus. I helgen erbjöd Konst i väst besökarna att såväl längta till jul som till varmare och ljusare tider. På Galleri Berga visade utställningen Inne och ute upp konst med motiv från vinter och sommar, när och fjärran.

– Jag tycker att det är en bra blandning av material och stilar, säger Elen Eide, en av utställarna.

Den som var rädd för en eventuell snö -eller regnstorm i helgen kunde vara lugn. Inne och ute kunde enbart besökas inomhus. Att utställningen hette som den gjorde berodde helt enkelt på att motiven var hämtade från såväl naturen och gaturummet som hemmets lugna vrå innanför väggarna.

När och fjärran

Det var dock en övervägande majoritet naturmotiv, som illustrerade allt från Västra Ämtervik till Afrikas öken. Mestadels målningar, men även del hantverk prydde väggarna och borden på Galleri Berga.

– Jag tycker att det är en bra blandning av material och stilar, säger Elen Eide vid upphängningen.

Magisk upplevelse

Med glöggservering och julmusik hoppades de på att sprida skön och lugn stämning i galleriet.

– Något helt nytt som vi har med den här gången är tavlor som är gjorda enligt encaustic art. Det går ut på att man smälter färgat bivax som man sedan gör mönster i. Det var helt magiskt att se hur det fungerade!

Sälja hälften

Inne och ute är Konst i Västs fjärde utställning sedan de fick sin nya lokal i gårdshuset bakom Berga pizzeria. Konstnärerna hade goda förhoppningar om helgen.

– Det är svårt att sia om hur många som kommer. Det kom ganska många i påskas, men den rundan drar ju med besökarna från ställe till ställe. Men det är ju många som passerar, så vi vågar tro att det blir en del nu också. Och vi ska sälja hälften, skrattar Elen Eide.

Den som var rädd för en eventuell snö -eller regnstorm i helgen kunde vara lugn. Inne och ute kunde enbart besökas inomhus. Att utställningen hette som den gjorde berodde helt enkelt på att motiven var hämtade från såväl naturen och gaturummet som hemmets lugna vrå innanför väggarna.

När och fjärran

Det var dock en övervägande majoritet naturmotiv, som illustrerade allt från Västra Ämtervik till Afrikas öken. Mestadels målningar, men även del hantverk prydde väggarna och borden på Galleri Berga.

– Jag tycker att det är en bra blandning av material och stilar, säger Elen Eide vid upphängningen.

Magisk upplevelse

Med glöggservering och julmusik hoppades de på att sprida skön och lugn stämning i galleriet.

– Något helt nytt som vi har med den här gången är tavlor som är gjorda enligt encaustic art. Det går ut på att man smälter färgat bivax som man sedan gör mönster i. Det var helt magiskt att se hur det fungerade!

Sälja hälften

Inne och ute är Konst i Västs fjärde utställning sedan de fick sin nya lokal i gårdshuset bakom Berga pizzeria. Konstnärerna hade goda förhoppningar om helgen.

– Det är svårt att sia om hur många som kommer. Det kom ganska många i påskas, men den rundan drar ju med besökarna från ställe till ställe. Men det är ju många som passerar, så vi vågar tro att det blir en del nu också. Och vi ska sälja hälften, skrattar Elen Eide.