2015-11-12 16:45

2015-11-12 16:45

En hjälte mitt på vägen

SUNNE: Rådig lastbilschaufför stoppade drogpåverkad bakom ratten

Det kunde ha gått riktigt illa, kanske till och med skördat liv. Men tack vare den rådiga lastbilschauffören från Rogers åkeri stoppades en drogpåverkad yrkesförare i Frändefors. Sunneföraren klev helt sonika in i långtradaren när det blev stopp vid ett rödljus och tog nycklarna ifrån honom.
– Det är verkligen en stor insats, säger Torbjörn Olsson, kollega till föraren.

Det var för en dryg månad sedan som föraren, som vill vara anonym, var på väg tillbaka till Sunne efter en tur ner till Dalsland och Bohuslän. I ungefär en halvtimme låg han bakom en lastbil som slirade så kraftigt och körde så hackigt att Sunnechauffören började misstänka att allt inte stod rätt till med föraren.

Tog nycklarna

När de båda stannade vid ett rödljus i Frändefors, klev Sunneföraren ur bilen, öppnade dörren till långtradaren framför och grep hans nycklar ur låset. Sedan låste han själv in sig i sin bil och ringde polisen, som var på plats tio minuter senare och tog hand om den ilskne långtradarföraren, som mycket riktigt var narkotikapåverkad och även hade narkotika med sig i bilen.

Stor insats

Hemma i Sunne hyllades föraren av sina kollegor på Rogers åkeri.

– Han är en väldigt försynt person och ingen man tror skulle göra ett sådant ingripande. Men det är verkligen en stor insats han har gjort. Vem vet vad som kunde ha hänt om föraren fortsatt att köra, säger kollegan Torbjörn Olsson.

Det var för en dryg månad sedan som föraren, som vill vara anonym, var på väg tillbaka till Sunne efter en tur ner till Dalsland och Bohuslän. I ungefär en halvtimme låg han bakom en lastbil som slirade så kraftigt och körde så hackigt att Sunnechauffören började misstänka att allt inte stod rätt till med föraren.

Tog nycklarna

När de båda stannade vid ett rödljus i Frändefors, klev Sunneföraren ur bilen, öppnade dörren till långtradaren framför och grep hans nycklar ur låset. Sedan låste han själv in sig i sin bil och ringde polisen, som var på plats tio minuter senare och tog hand om den ilskne långtradarföraren, som mycket riktigt var narkotikapåverkad och även hade narkotika med sig i bilen.

Stor insats

Hemma i Sunne hyllades föraren av sina kollegor på Rogers åkeri.

– Han är en väldigt försynt person och ingen man tror skulle göra ett sådant ingripande. Men det är verkligen en stor insats han har gjort. Vem vet vad som kunde ha hänt om föraren fortsatt att köra, säger kollegan Torbjörn Olsson.