2015-11-05 16:01

2015-11-05 16:01

Sunnerevyn gör önskad comeback

SUNNE: Premiär på nyårsafton


Sunnerevyn är tillbaka efter att ha legat i träda i fem års tid.

På Teaterbiografen vankas tio föreställningar av ”En salig röra” med premiär på nyårsafton.
– Väldigt kul! Alla är taggade, säger revypappan Reine Flodin.

I händelserika Sunne saknas knappast material att skriva revymanus på. Regissörerna Reine Flodin och Terje Thoresen har bäddat för skrattfest:

– Årets revy kommer som vanligt att uppmärksamma aktuella händelser som har ägt rum i Sunne under året. Till exempel bytet av kommunalråd, turerna kring hotell Selma Lagerlöf och hur kommunfullmäktige kan göras roligare, säger Reine Flodin.

Efterlängtad återkomst

Som ordförande och producent genom åren har han fått höra att många saknat Sunnerevyn.

– Nyår 1988/1989 gjorde vi första revyn. Det har blivit 16 produktioner hittills, men det är ju svårt att få ihop ett helt gäng som är beredda att ställa upp ideellt i december, säger Reine Flodin.

Inför Teaterbiografens 100-årsjubileum planerades först en nyårsgala, men den idén föll. Engagemanget fanns ändå för att göra skapa något storstilat vid nyår i Teaterbiografen, som har renoverats till toppform. Sunnerevyn blev lösningen.

– Det är roligt att jobba med amatörer! De visar en glädje och gemenskap som man sällan hittar hos proffsen som tänker mer på tid och pengar, säger Terje Thoresen, med lång erfarenhet av galaföreställningar i större sammanhang.

Dans och musik

Ensemblen består av Hasse Andersson, Stisse Skyllkvist, Daniel Skogman, Elin Karlsson och Elisabeth Berg.

– Elisabeth Berg gör debut i Sunnerevyn men har roat Sunnepubliken i många andra sammanhang, säger Reine Flodin. För dansen står Anna Skol Niklasson, Victoria Hjerpe Östlind och Matilda Fredriksson och den levande musiken framförs av orkestern Smilbandet med Niklas Dackborn, Ina Forsberg och Olle Edberg. Kostymerna fixar Jessica Persson.


Biljetter släpps i slutet av november.

I händelserika Sunne saknas knappast material att skriva revymanus på. Regissörerna Reine Flodin och Terje Thoresen har bäddat för skrattfest:

– Årets revy kommer som vanligt att uppmärksamma aktuella händelser som har ägt rum i Sunne under året. Till exempel bytet av kommunalråd, turerna kring hotell Selma Lagerlöf och hur kommunfullmäktige kan göras roligare, säger Reine Flodin.

Efterlängtad återkomst

Som ordförande och producent genom åren har han fått höra att många saknat Sunnerevyn.

– Nyår 1988/1989 gjorde vi första revyn. Det har blivit 16 produktioner hittills, men det är ju svårt att få ihop ett helt gäng som är beredda att ställa upp ideellt i december, säger Reine Flodin.

Inför Teaterbiografens 100-årsjubileum planerades först en nyårsgala, men den idén föll. Engagemanget fanns ändå för att göra skapa något storstilat vid nyår i Teaterbiografen, som har renoverats till toppform. Sunnerevyn blev lösningen.

– Det är roligt att jobba med amatörer! De visar en glädje och gemenskap som man sällan hittar hos proffsen som tänker mer på tid och pengar, säger Terje Thoresen, med lång erfarenhet av galaföreställningar i större sammanhang.

Dans och musik

Ensemblen består av Hasse Andersson, Stisse Skyllkvist, Daniel Skogman, Elin Karlsson och Elisabeth Berg.

– Elisabeth Berg gör debut i Sunnerevyn men har roat Sunnepubliken i många andra sammanhang, säger Reine Flodin. För dansen står Anna Skol Niklasson, Victoria Hjerpe Östlind och Matilda Fredriksson och den levande musiken framförs av orkestern Smilbandet med Niklas Dackborn, Ina Forsberg och Olle Edberg. Kostymerna fixar Jessica Persson.


Biljetter släpps i slutet av november.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.