2015-11-03 06:00

2015-11-03 06:00

Södra Borgeby skola såld

SÖDRA BORGEBY: Avgörs i kommunfullmäktige

Flera intressenter var med i budgivningen, som nu är avslutad. Södra Borgeby skola säljs för 760 000 kronor.
Nu ska försäljningen godkännas av kommunfullmäktige.

Det har varit några turer kring försäljningen av Södra Borgeby skola. I januari 2014 såldes skolan till ett par som planerade att flytta in i huset. Köpesumman låg då på 1 450 000 kronor. Men det blev aldrig någon flytt för dem. En granne som har djurhållning och eget sågverk, överklagade beslutet då det korta avståndet kunde innebära risk för klagomål på störande ljud. Ärendet avgjordes av Mark- och miljööverdomstolen i Stockholm som upphävde Sunnes miljö- och byggnadsnämnds beslut om att ge bygglov för ändrad användning av den nedlagda skolan.

Möjligheternas hus

Under hösten har skolan på nytt varit utlagd till försäljning. Högsta budet hamnade på 760 000 kronor och köpare är Björn Zetterberg som ännu inte vill avslöja vilka planer han har för fastigheten.

– Köpet är ju inte helt klart än. Men jag ser det som ett möjligheternas hus. Det kan bli vad som helst här. Här finns helt klart Fryksdalens finaste skolgård, och det skulle vara roligt att arrangera knytkalas här för alla som gått på skolan, berättar han.

Det har varit några turer kring försäljningen av Södra Borgeby skola. I januari 2014 såldes skolan till ett par som planerade att flytta in i huset. Köpesumman låg då på 1 450 000 kronor. Men det blev aldrig någon flytt för dem. En granne som har djurhållning och eget sågverk, överklagade beslutet då det korta avståndet kunde innebära risk för klagomål på störande ljud. Ärendet avgjordes av Mark- och miljööverdomstolen i Stockholm som upphävde Sunnes miljö- och byggnadsnämnds beslut om att ge bygglov för ändrad användning av den nedlagda skolan.

Möjligheternas hus

Under hösten har skolan på nytt varit utlagd till försäljning. Högsta budet hamnade på 760 000 kronor och köpare är Björn Zetterberg som ännu inte vill avslöja vilka planer han har för fastigheten.

– Köpet är ju inte helt klart än. Men jag ser det som ett möjligheternas hus. Det kan bli vad som helst här. Här finns helt klart Fryksdalens finaste skolgård, och det skulle vara roligt att arrangera knytkalas här för alla som gått på skolan, berättar han.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.