2015-11-02 17:02

2015-11-02 17:03

SD-politiker rasar mot kommunen

SUNNE

Sverigedemokraterna i Sunne anklagar kommunen för orättvis behandling efter att man inte fick hålla allmän sammankomst på teatertorget i Sunne under helgen som gick.

– Kommunen tillät i stället en demonstration för flyktingmottagande på samma plats, trots att det var helgdag. Man funderar på om olika arrangörer bedöms olika. Mötesfriheten är en rättighet som är inskriven i grundlagen, säger Runar Filper (SD).

Enligt kommunen ska SD ha fått nej eftersom man hade ansökt om en marknadsplats på en röd dag.

– Kommunen tillät i stället en demonstration för flyktingmottagande på samma plats, trots att det var helgdag. Man funderar på om olika arrangörer bedöms olika. Mötesfriheten är en rättighet som är inskriven i grundlagen, säger Runar Filper (SD).

Enligt kommunen ska SD ha fått nej eftersom man hade ansökt om en marknadsplats på en röd dag.