2015-10-20 09:18

2015-10-20 09:18

Målande dröm på Björken

SUNNE: En mix av färger, stilar och material

I lördags var det vernissage på Galleri Björken för utställningen I have a dream; en samlingsutställning av fem olika konstnärer. Pierre E Gyldmark, en av de medverkande konstnärerna och initiativtagare till utställningen, hoppas att den ska få besökarna att känna sig inspirerade och tänka nytt.

Pierre E Gyldmark har arbetat med konst på olika sätt sedan 1986. Naturen och samspelet mellan den och människans liv och levnadssätt är en central del av hans konstuttryck. Han är grafiker, gallerist och värderare av modern svensk konst. I have a dream har han utformat tillsammans med konstnärskollegorna och vännerna Greger Olsson, Morgan Ekerås, Lorentz Creuts och Björn Erik Höglund, med signaturen Peric, som också är hans morbror.

Kulturstad

Med sina stora olikheter i konstnärliga uttryck, stilar och material är förhoppningen är utställningen ska bjuda på något för alla.

Det är första gången som de ställer ut i Sunne, men förhoppningsvis inte den sista.

– Det är jättespännande att vara här, vi tycker mycket om Sunne. Det är en fin kulturstad, fina miljöer och vi har fått ett väldigt bra bemötande från alla som varit involverade i utställningen. Det känns jättetrevligt att ställa ut, säger Pierre E Gyldmark.

Utställningens namn I have a dream är en blinkning till konstens och kulturens förmåga att få oss att drömma. Drömma om framtiden, drömma oss bort, drömma oss tillbaka, eller kanske inspireras att fånga drömmen som hägrar i horisonten.

Öppnar sinnen

– Det öppnar upp sinnena och får oss att ifrågasätta och tänka nytt. Vi människor tror att vi vet och kan allt, och så kan vi egentligen ingenting. Vi använder ju bara tio procent av vår hjärnkapacitet och den absolut största delen av världen och hur den fungerar vet vi ingenting om. Vad tänker och känner till exempel en fågel?

Inre rum

Pierre E Gyldmark hoppas att besökarna ska bli påverkade; att de på något sätt lämnar utställningen som en lite annorlunda människa än den som gick in.

– Alla människor har ett inre rum. Jag hoppas att besökarna öppnar sina och låter något nytt komma in. Och att de kanske drömmer sig bort lite.

Utställningen pågår till och med den 21 november.

Pierre E Gyldmark har arbetat med konst på olika sätt sedan 1986. Naturen och samspelet mellan den och människans liv och levnadssätt är en central del av hans konstuttryck. Han är grafiker, gallerist och värderare av modern svensk konst. I have a dream har han utformat tillsammans med konstnärskollegorna och vännerna Greger Olsson, Morgan Ekerås, Lorentz Creuts och Björn Erik Höglund, med signaturen Peric, som också är hans morbror.

Kulturstad

Med sina stora olikheter i konstnärliga uttryck, stilar och material är förhoppningen är utställningen ska bjuda på något för alla.

Det är första gången som de ställer ut i Sunne, men förhoppningsvis inte den sista.

– Det är jättespännande att vara här, vi tycker mycket om Sunne. Det är en fin kulturstad, fina miljöer och vi har fått ett väldigt bra bemötande från alla som varit involverade i utställningen. Det känns jättetrevligt att ställa ut, säger Pierre E Gyldmark.

Utställningens namn I have a dream är en blinkning till konstens och kulturens förmåga att få oss att drömma. Drömma om framtiden, drömma oss bort, drömma oss tillbaka, eller kanske inspireras att fånga drömmen som hägrar i horisonten.

Öppnar sinnen

– Det öppnar upp sinnena och får oss att ifrågasätta och tänka nytt. Vi människor tror att vi vet och kan allt, och så kan vi egentligen ingenting. Vi använder ju bara tio procent av vår hjärnkapacitet och den absolut största delen av världen och hur den fungerar vet vi ingenting om. Vad tänker och känner till exempel en fågel?

Inre rum

Pierre E Gyldmark hoppas att besökarna ska bli påverkade; att de på något sätt lämnar utställningen som en lite annorlunda människa än den som gick in.

– Alla människor har ett inre rum. Jag hoppas att besökarna öppnar sina och låter något nytt komma in. Och att de kanske drömmer sig bort lite.

Utställningen pågår till och med den 21 november.