2015-10-15 17:20

2015-10-15 17:20

Diskussion om hotellköp väcker många känslor

SUNNE: Kommunstyrelsens förslag hyllas och kritiseras

I förra numret av Fryksdalsbygden avslöjades Migrationsverkets önskemål om att öppna asylboende i nedlagda hotell Selma Lagerlöf. I onsdags föreslog kommunstyrelsen att kommunfullmäktige ska besluta att köpa fastigheten för 17 miljoner kronor. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig på Fryksdalsbygdens facebooksida. De flesta är positiva, men även kritiska röster hörs.
– Man ska alltså spara så mycket pengar inom vård och skolor, men kommunen ska flytta? är en av dem.

Kommunens plan vid ett eventuellt köp är att flytta all kommunal verksamhet till fastigheten. Där kan också bli boenden för äldre och funktionshindrade. Kommunens nuvarande lokaler i centrum kan i stället byggas om till bostäder.

Stolthet för Sunne

Förslaget får mycket positivt gensvar hos de flesta i kommentarsfältet. ”För första gången en kommun som gör rätt beslut!”, ”Vilket vackert kommunhus vi skulle få – en stolthet för Sunne!” och ”Jättebra av Sunne kommun att tänka på våra pensionärer som har slitit hela livet, att de får något tillbaka av alla skattepengar de betalat under alla år”, är några av alla positiva kommentarer.

– Det bästa Sunne kommun har gjort om det går igenom! Sagolika Sunne kan om de vill! Gör om till äldreboende. Flytta möjligen också de boende på Salla dit och gör lägenheter och butiker i dagens Salla, skriver en kommentator.

– Klokt! Kommunen betalar alldeles för mycket i hyra för sin verksamhet som det ser ut idag. Det borde gå att få vissa samordningsvinster också med alla verksamheter samlade, kommenterar Inger Grankvist från Hela Sunne.

”Fattar inget”

Men förslaget möter också motstånd. Flera menar att det enda rätta vore att driva hotellverksamheten vidare; andra att ett asylboende är det mest angelägna behovet.

– Synd att ett sådant fint hotell med detta fantastiska läge inte kan drivas med bärighet, tycker en kommentator.

– Var det så hemskt att människor som flyr från krig skulle få ett tillfälligt boende att en kommun som har som generellt beslut att inte äga fastigheter köper ett hus för 17 miljoner? Vi som inte ens har råd att renovera skolor. Fattar inget, menar en annan.

Upprördhet

Flera motståndare till förslaget uttrycker sig upprört på facebooksidan.

– Botten Sunne! Det kunde ha varit ett tillfälligt boende för flyktingar under en period för att sen göras om till vanliga lägenheter. När jag läser alla främlingsfientliga kommentarer är jag glad att jag har flyttat, skriver en före detta Sunnebo, som får medhåll av en annan skribent.

– Jag fattar inte vad våra folkvalda håller på med! Jag skäms!

Kommunens plan vid ett eventuellt köp är att flytta all kommunal verksamhet till fastigheten. Där kan också bli boenden för äldre och funktionshindrade. Kommunens nuvarande lokaler i centrum kan i stället byggas om till bostäder.

Stolthet för Sunne

Förslaget får mycket positivt gensvar hos de flesta i kommentarsfältet. ”För första gången en kommun som gör rätt beslut!”, ”Vilket vackert kommunhus vi skulle få – en stolthet för Sunne!” och ”Jättebra av Sunne kommun att tänka på våra pensionärer som har slitit hela livet, att de får något tillbaka av alla skattepengar de betalat under alla år”, är några av alla positiva kommentarer.

– Det bästa Sunne kommun har gjort om det går igenom! Sagolika Sunne kan om de vill! Gör om till äldreboende. Flytta möjligen också de boende på Salla dit och gör lägenheter och butiker i dagens Salla, skriver en kommentator.

– Klokt! Kommunen betalar alldeles för mycket i hyra för sin verksamhet som det ser ut idag. Det borde gå att få vissa samordningsvinster också med alla verksamheter samlade, kommenterar Inger Grankvist från Hela Sunne.

”Fattar inget”

Men förslaget möter också motstånd. Flera menar att det enda rätta vore att driva hotellverksamheten vidare; andra att ett asylboende är det mest angelägna behovet.

– Synd att ett sådant fint hotell med detta fantastiska läge inte kan drivas med bärighet, tycker en kommentator.

– Var det så hemskt att människor som flyr från krig skulle få ett tillfälligt boende att en kommun som har som generellt beslut att inte äga fastigheter köper ett hus för 17 miljoner? Vi som inte ens har råd att renovera skolor. Fattar inget, menar en annan.

Upprördhet

Flera motståndare till förslaget uttrycker sig upprört på facebooksidan.

– Botten Sunne! Det kunde ha varit ett tillfälligt boende för flyktingar under en period för att sen göras om till vanliga lägenheter. När jag läser alla främlingsfientliga kommentarer är jag glad att jag har flyttat, skriver en före detta Sunnebo, som får medhåll av en annan skribent.

– Jag fattar inte vad våra folkvalda håller på med! Jag skäms!