2015-10-06 11:14

2015-10-06 11:33

Många ville se höstens mode

SUNNE: Poppis visning med Fryksdalsform

Modevisningarna med Fryksdalsform har ökat i popularitet och ger fullsatt hus. 250 kvinnor hade en lyxig dag med lunch, gofika och höstens mode.

Visningen inleddes med tre glada tjejer klädda aningen spektakulärt. De hade förirrat sig upp på scenen i sin jakt på stolar att sitta på. Det visade sig vara ren och skär underhållning av ,Three Pink Sisters, som gav många goda skratt. När Linda Isaksson från klädbutiken introducerade butikens manlige och ovärderliga hjälpreda fick det i gång publiken rejält. Med hiten Sex Bomb i högtalarna gjorde Inge Andersson entré i svart underställ och blå ullstrumpor.

Dansen och den plötsliga svingen när han tog av sig tröjan gav ett sus genom hela salongen, den röda slipsen på bringan gav pricken över i:et.

Modiga mannekänger

Därefter presenterades de fjorton kvinnliga mannekängerna i det första numret som gav stora applåder. Tjejer från 30 år och upp till 70 med storlekar från 36 till 56 visade underkläder av olika slag. Linda puffade för deras mod och styrka att visa att kroppar ser olika ut och det är okej. Hon poängterade att det är viktigt att tänka att man som kvinna ska vara nöjd med sin kropp.

– Vi tar ett avstamp för att kvinnan ska känna sig nöjd med hur hon ser ut. Vi ska vara nöjda med vilka vi är och hur vi ser ut. Ni är fina allihop som sitter här, sa Linda.

Finns något för alla

Hon berättade om hur många som ser fel på sig själva när de ska prova ett plagg, men också att det finns många olika valmöjligheter med olika klädkollektioner.

– Det är så roligt för oss personal att hjälpa till så det blir bra. Det värmer verkligen i hjärtat när man ser att en kvinna som från början kände att hon inte skulle passa i något faktiskt sträcker på sig när hon provat rätt modell på plagget och ser att det passar. Så det finns något för alla oavsett klädstorlek.

Plommon och petrol

Visningen hade gjorts om från föregående år, nu startade mannekängerna på en förhöjd scen och gick sedan ut bland sittraderna så publiken kunde se plaggen på nära håll. Första delen visade nattkläder, vardagsoutfiter och utomhusplagg, andra delen bjöd även på influenser inför julbord, högtid och fest. Den musikaliska systertrion, som för övrigt ingick i Anna Books kör i Körslaget, återkom senare med flera låtar, blanda andra Simply the Best och Higher. Publiken fick även vara med i allsången, Sunne i mitt hjärta.

Färgskalan gick i svart och grått, men också många inslag av blått i olika nyanser, plommon, senapsgult och rosa. Det som är inne just nu är hattar, vilket gavs flera smakprov på.

Visningen inleddes med tre glada tjejer klädda aningen spektakulärt. De hade förirrat sig upp på scenen i sin jakt på stolar att sitta på. Det visade sig vara ren och skär underhållning av ,Three Pink Sisters, som gav många goda skratt. När Linda Isaksson från klädbutiken introducerade butikens manlige och ovärderliga hjälpreda fick det i gång publiken rejält. Med hiten Sex Bomb i högtalarna gjorde Inge Andersson entré i svart underställ och blå ullstrumpor.

Dansen och den plötsliga svingen när han tog av sig tröjan gav ett sus genom hela salongen, den röda slipsen på bringan gav pricken över i:et.

Modiga mannekänger

Därefter presenterades de fjorton kvinnliga mannekängerna i det första numret som gav stora applåder. Tjejer från 30 år och upp till 70 med storlekar från 36 till 56 visade underkläder av olika slag. Linda puffade för deras mod och styrka att visa att kroppar ser olika ut och det är okej. Hon poängterade att det är viktigt att tänka att man som kvinna ska vara nöjd med sin kropp.

– Vi tar ett avstamp för att kvinnan ska känna sig nöjd med hur hon ser ut. Vi ska vara nöjda med vilka vi är och hur vi ser ut. Ni är fina allihop som sitter här, sa Linda.

Finns något för alla

Hon berättade om hur många som ser fel på sig själva när de ska prova ett plagg, men också att det finns många olika valmöjligheter med olika klädkollektioner.

– Det är så roligt för oss personal att hjälpa till så det blir bra. Det värmer verkligen i hjärtat när man ser att en kvinna som från början kände att hon inte skulle passa i något faktiskt sträcker på sig när hon provat rätt modell på plagget och ser att det passar. Så det finns något för alla oavsett klädstorlek.

Plommon och petrol

Visningen hade gjorts om från föregående år, nu startade mannekängerna på en förhöjd scen och gick sedan ut bland sittraderna så publiken kunde se plaggen på nära håll. Första delen visade nattkläder, vardagsoutfiter och utomhusplagg, andra delen bjöd även på influenser inför julbord, högtid och fest. Den musikaliska systertrion, som för övrigt ingick i Anna Books kör i Körslaget, återkom senare med flera låtar, blanda andra Simply the Best och Higher. Publiken fick även vara med i allsången, Sunne i mitt hjärta.

Färgskalan gick i svart och grått, men också många inslag av blått i olika nyanser, plommon, senapsgult och rosa. Det som är inne just nu är hattar, vilket gavs flera smakprov på.